Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Corolla: 2λιτρη, υβριδική με σπορ αισθητική
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Corolla: 2λιτρη, υβριδική με σπορ αισθητική

26/10/2021

Η νέα γένια Corolla φοράει υβριδικό κινητήρα 2.000 κυβικών που αποδίδει 180 ίππους και ξαναθυμίζει την χαρά των αρκετών κυβικών, με την κατανάλωση να μην ξεπερνάει το 5,5λτ/100 χλμ.

Η Corolla είναι ένα αυτοκίνητο ορόσημο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού κυκλοφορεί στους δρόμους 55 ολόκληρα χρόνια, πουλάει ένα αντίτυπο της κάθε 28 δευτερόλεπτα και πριν λίγο καιρό ξεπέρασε τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά. Έχοντας παρουσιάσει πλειάδα μάχιμων αυτοκίνητων όλα αυτά τα χρόνια, το τελευταίο καιρό είχε πέσει σε μια πιο οικογενειακή και ήρεμη φιλοσοφία, αφήνοντας εκτός επιδόσεις και σπορτίφ συμπεριφορές. Αυτό φαίνεται να αλλάζει με την έλευση του 2λίτρου υβριδικού συνόλου, που συνδυάζεται ιδανικά με την ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου, δίνοντας στους οπαδούς της ένα πιο «ανήσυχο» μοντέλο, με την εμφάνιση του αμαξώματος να ταιριάζει  με την αλλαγή πλεύσης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Δίχρωμο και ελκυστικό το αμάξωμα του Corolla

Οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρίας έδωσαν στη νέα γενιά της Corolla μια πιο τολμηρή και δυναμική σιλουέτα, η οποία προσελκύει από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα και ξεχωρίζει αισθητικά με το δίχρωμο αμάξωμα της. Τα ελκυστικά φώτα LED που κοσμούν το εμπρός πρόβολο, με το χαμηλό καπό και τον μυώδες προφυλακτήρα με το μεγάλο άνοιγμα της μάσκας, δίνουν μια δυναμική αισθητική στο ιαπωνικό μοντέλο. Τα τονισμένα νεύρα που τρέχουν κατά μήκος του αυτοκινήτου, οι 18αρες αλουμινένιες ζάντες και  ο πίσω προφυλακτήρας ολοκληρώνουν τη κομψή και ταυτόχρονα σπορτίφ εικόνα της Corolla.




Ποιοτικό εσωτερικό και high-tech τεχνολογία φέρει το Toyota Corolla

Η καμπίνα του ιαπωνικού hatch-back έχει μοντέρνα σχεδίαση και εκλεπτυσμένη αισθητική. Τα υλικά, διαφορετικών υφών, είναι αρκετά ποιοτικά, με πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή. Το εσωτερικό πλημμυρίζει από ατμοσφαιρικό φωτισμό δίνοντας μια πιο premium αίσθηση, με τα bucket καθίσματα να διαμορφώνουν μια σπορ θέση οδήγησης. Το τιμόνι ακολουθεί τη σχεδιαστική τάση της εποχής, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών να παραμετροποιείται ανάλογα τις ορέξεις του οδηγού. Η έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών του infotainment είναι ευδιάκριτη και το μενού της είναι οργανωμένο και εύκολο στη χρήση του. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 ενήλικες επιβάτες, με τους πίσω να δυσανασχετούν λίγο με το χώρο για τα γόνατα τους, ενώ ο χώρος των αποσκευών, παρόλο τις μπαταρίες στο δάπεδο, παραμένει σε αξιοπρεπή επίπεδα, φτάνοντας τα 313 λίτρα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε