Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το ηλεκτρικό smart fortwo ως μεταχερισμένο;

Πόσο καλό είναι το ηλεκτρικό smart fortwo ως μεταχερισμένο;

14/12/2023

Τα ηλεκτρικά mini αυτοκίνητα πόλης είναι ένας καλός τρόπος για να εισαχθεί κάποιος στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού η ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση συμβάλλει σε «δωρεάν» φόρτιση της μπαταρίας, ενώ η εμβέλειά τους είναι ικανοποιητική για τις μέσες καθημερινές ανάγκες εντός της πόλης.
Το smart fortwo είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει «θρύλος» στα αστικά κέντρα και η τρέχουσα, 3η γενιά του είναι πλέον διαθέσιμη αποκλειστικά ως ηλεκτρική. Αναλύουμε τι πρέπει να ξέρει κανείς πριν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο ως μεταχειρισμένο, καθώς και τις τυπικές φθορές που εμφανίζει.


Το ηλεκτρικό smart fortwo μπορεί να διανύσει 120 χλμ με μία φόρτιση

Το ηλεκτρικό smart διαθέτει κινητήρα 82 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 17,6 kWh. Το μεταχειρισμένο μοντέλο έχει πραγματική αυτονομία 120 χιλιόμετρα. Με τη μπαταρία να είναι φορτισμένη στο 88%, ο πίνακας οργάνων μας ενημερώνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 113 χιλιόμετρα. Καλό είναι να γνωρίζετε ωστόσο πως σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου με ταχύτητες μεγαλύτερες των 100 χλμ/ώρα η αυτονομία μειώνεται αρκετά πιο γρήγορα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό όλων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Σε οικιακή πρίζα η μπαταρία του ηλεκτρικού smart fortwo φορτίζει μέσα σε 6 ώρες, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή 22kW η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε μεταχειρισμένο ηλεκτρικό smart fortwo
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το ηλεκτρικό smart fortwo ως μεταχερισμένο;
Σελ.
3
Η μπαταρία του smart fortwo έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 100.000 χλμ
Σελ.
4
Δεν εμφανίζει πρόωρες φθορές το ηλεκτρικό smart fortwo
Σελ.
5
Το smart fortwo είναι άκρως ευέλικτο στην πόλη