Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

-.Opel Corsa 1.4T 150 PS

Διαβάστηκε από 89584 αναγνώστες - 25/12/2019

Την ισοβαθμία ακριβώς πριν την 3άδα κορυφής, κλείνει το Opel Corsa το οποίο με τα 150 άλογα του, αποτελεί και το πιο δυνατό σε θέμα ιπποδύναμης, μοντέλο του συγκριτικού μας.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Πάντα νεανικό και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
Τα χρόνια παρουσίας του Corsa στην αγορά, μιλάνε από μόνα τους για την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Διατηρώντας σταθερά νεανική σχεδίαση καταφέρνει και αρέσει εξίσου σε άντρες και γυναίκες, καθώς μπορεί και ξεχωρίζει χωρίς να προκαλεί. Το μοντέλο που πρόκειται να μας συστήσει τη νέα του γενιά τους επόμενους μήνες, παραμένει σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων όσα χρόνια και αν περάσουν. 




Εσωτερικό-χώροι: Ποιοτικό και full extra στη τεχνολογία
Ανέκαθεν το Corsa, διατηρούσε σύγχρονο διάκοσμο και καλά επίπεδα ποιότητας. ενώ η τρέχουσα γενιά του ξεχωρίζει και για τις έξτρα high-tech πινελιές. Πιο συγκεκριμένα, ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων Intellink με την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, ο αυτόματος κλιματισμός, η κάμερα οπισθοπορείας, η πλήρης συνδεσιμότητα και τα σπορ καθίσματα. Όμορφη διακόσμηση, με το ταμπλό στο πάνω μέρος να φέρνει μαλακό στην αφή υλικό καλής ποιότητας, το οποίο συνορεύει με στιλπνά μαύρα πλαστικά στην κονσόλα δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα. Καλό επίσης είναι το επίπεδο εργονομίας, όπως και η γενικότερη φιλικότητα προς το χρήστη.

Κινητήρας-επιδόσεις: Σβέλτο και έτοιμο να δώσει το κάτι παραπάνω σε σπορ εκτονώσεις
Καλύτερο από ότι θα περίμενε κανείς, είναι στην πράξη το  μηχανικό σύνολο του Corsa. Ο 1.400άρης turbo κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό, αποδίδει 150 ίππους και 220 Nm ροπής, κινώντας σβέλτα και άνετα το μικρό μοντέλο. Ιδιαίτερα πολιτισμένος ως προς την λειτουργία του, ήσυχος αρκετά και με γεμάτο εύρος απόδοσης, συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Πραγματικά εντυπωσιακό το 0-100 σε μόλις 8.9 δευτ. ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή η πραγματική κατανάλωση που δεν ξεπέρασε τα 7.3 λτ./100χλμ.  Πιο γρήγορο, πιο αθόρυβο και πιο οικονομικό δείχνει πως θα δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέχρι και τις καθυστερήσεις.



Οδηγική συμπεριφορά: Διατηρεί την ποιοτική κύλιση, αναβαθμίζει την συμπεριφορά σε στροφές
Διατηρεί όλα τα καλά χαρακτηριστικά που κουβαλάει στα χρόνια παρουσίας τους, ενώ αναβαθμίζει την σβελτάδα αλλά και την συμπεριφορά του στις στροφές. Πιο συγκεκριμένα, παραμένει στιβαρό και με σίγουρο-ασφαλές πάτημα, έχοντας και καλή ποιότητα κύλισης. Παρά την παρουσία τροχών 16 ιντσών και την κάπως σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης, καταπίνει με ευκολία τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου, ενώ σε στριφτερές διαδρομές, Corsa παρουσιάζεται ουδέτερο με προβλέψιμη και ασφαλή οδική συμπεριφορά.