Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Ποιο μικρό έχει την χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση?

Διαβάστηκε από 214942 αναγνώστες - 9/6/2020

Αποκαλύτπουμε τα 7 πιο οικονομικά μικρά βενζινοκίνητα μοντέλα της αγοράς! Με τουρμπάτους κινητήρες λίγων κυβικών και νέες τεχνολογίες, μπορούν να κάνουν το 0-100χλμ. σε κάτω από 10 δευτ. με μέση κατανάλωση κάτω από 6λτ./100χλμ.

Ford : ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ MUSTANG MACH-E. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ONLINE

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση είναι το βασικότερο κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου την τελευταία δεκαετία. Περίεργο? Καθόλου, μιας και η εποχή το επιβάλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ακόμα και στην θεωρητικά πιο φειδωλή κατηγορία, αυτή των μικρών μοντέλων. Εκεί, η χαμηλή κατανάλωση δεν είναι ζητούμενο, αλλά περισσότερο απαίτηση από τον αγοραστή, με τις εταιρίες να υπόσχονται εξωπραγματικά χαμηλά νούμερα ακόμα και στις εκδόσεις βενζίνης. Πόσο καίνε όμως στην πραγματικότητα τα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς;

Με την προσθήκη των νέων Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio, η κατηγορία των μικρών έχει πάρει φωτιά. Γεμάτα τεχνολογίες και υπερσύγχρονους κινητήρες έρχονται να ρίξουν ακόμα περισσότερο τη κατανάλωση.

Στην προσπάθεια μας να βρούμε το καλύτερο βενζινοκίνητο μικρό σε κατανάλωση, καταλήξαμε στην πιο οικονομική 7άδα η οποία είναι τα: Citroen C3, Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa new, Peugeot 208 new, Renault Clio new, SEAT Ibiza, . Πρώτα όμως να πούμε δυο λόγια για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τις μετρήσεις.

Κύριος γνώμονας και σκοπός μας είναι να αναπαραγάγουμε μέσω μίας συγκεκριμένης διαδικασίας, την κίνηση σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν, το «μενού» περιλαμβάνει μία διαδρομή συνολικού μήκους 155 χλμ., από την οποία τα 54 χλμ.(τα 20 από αυτά γίνονται με "τέρμα" το γκάζι) γίνονται σε εθνικό ανοικτό δρόμο, και τα 101 υπόλοιπα χλμ. στην πόλη και εκτός αυτής στον επαρχιακό δίκτυο.

Διατηρώντας όμως τις ίδιες συνθήκες και παραμέτρους σε όλα τα αυτοκίνητα, μπορούμε με σιγουριά να σας παρουσιάσουμε τα 7 καλύτερα μικρά μοντέλα βενζίνης στον τομέα της κατανάλωσης.
 

Ford : ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ MUSTANG MACH-E. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ONLINE