Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

MAZDA CX-5 SKYACTIV-D 150 AWD

Διαβάστηκε από 60460 αναγνώστες - 18/10/2019

Το CX-5 διαθέτει μεγαλοπρεπέστατους χώρους και ένα ογκώδες χώρο αποσκευών με όγκο από 506 έως 1.620 λίτρα. Επίσης, είναι σε θέση να φορτωθεί με αποσκευές, βάρους 512 κιλών, αλλά και να ρυμουλκήσει 2 τόνους. Ο diesel κινητήρας, ισχύος 150 PS, είναι με τη χωρητικότητα των 2,2 λίτρων συγκριτικά μεγάλος και λειτουργεί με χαμηλή συμπίεση της τάξεως του 14,4:1.



Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι μηχανολογίας με ισχύ, ταμπεραμέντο και... ενδιαφέροντα ήχο. Ταυτόχρονα, διαθέτει και τη χαμηλότερη κατανάλωση: 5,9 λίτρα. Με τον εν λόγω κινητήρα ταιριάζουν πολύ ωραία οι κοντές και άμεσα εμπλεκόμενες σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά και το άμεσο σε αντιδράσεις τιμόνι. Μπορούμε με άνεση να πούμε ότι το CX-5 είναι μια σπορτίφ πρόταση ανάμεσα στα SUV.



Εφοδιάζεται με ένα σετ εξαιρετικών φρένων, καθώς ακινητοποιείται από τα 100 km/h (με ζεστά φρένα) έπειτα από μόλις 34,1 m. Αν το κόστος της ασφάλισής του (στη Γερμανία) δεν ήταν τόσο υψηλό και τα διαστήματα service πιο αραιά (ένας χρόνος), θα κατακτούσε την υψηλότερη θέση.


+ Φίνα σχεδίαση, αξιόλογη ευρυχωρία, ζωντανός κινητήρας, γρήγορο κιβώτιο ταχυτήτων, κορυφαία φρένα
- Αργό σύστημα πλοήγησης, μικρά διαστήματα service, αυξημένο κόστος ασφάλισης (στη Γερμανία)

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει