Σχεδόν 5 μέτρα μήκος με διαφορετική σχεδίαση που κρύβει το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Skoda Superb 2.0 TSI vs VW Arteon 2.0 TSI

Διαβάστηκε από 31274 αναγνώστες - 10/10/2019

Δυο διαφορετικά αδέρφια, ίδιο υπόβαθρο 280 ίππων, τετρακίνηση και premium χαρακτηριστικά. Πόσο ίδια είναι και ποια η διαφορετική προσέγγιση τους, στην πολυτελή κατηγορία?

 
 
Ακούγεται περίεργο αλλά το VW Arteon και το Skoda Superb, παρά την εντελώς διαφορετική τους σχεδίαση, μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο.. Η δοκιμασμένη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, στην οποία βασίζεται και το Passat, έθεσε τις βάσεις για τα πολυτελή μοντέλα του συγκριτικού μας. 

Σχεδίαση
To Arteon θα λέγαμε, πως είναι από τα πιο εντυπωσιακά VW που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Το χαμηλό ύψος, σε συνδυασμό με το μεγάλο μήκος αλλά και το τεράστιο πλάτος, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό παρουσιαστικό που δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν. Σε αντίθεση με το CC που ήταν 4θυρο σεντάν, το Arteon διαθέτει πίσω 5η πόρτα, η οποία ωφελεί ιδιαίτερα την πρακτικότητα στην φόρτωση. Η χρωμιωμένη γρίλια μπροστά, του δίνει το απαραίτητο κύρος, ενώ στο πίσω μέρος οι Γερμανοί σχεδιαστές έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό. Όμορφο σβήσιμο της οροφής, εντυπωσιακά φώτα LED και μια μικρή αεροτομή, κάνουν το Arteon να ξεφεύγει από όσα μας έχει συνηθίσει η Γερμανική εταιρεία.
Το Superb από την άλλη καταφέρνει να είναι εξίσου εντυπωσιακό αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το μεγάλο μήκος του αυτοκινήτου έχει πιο οικογενειακό σχεδιασμό. Διαθέτει εντυπωσιακές ακμές και γωνίες, τόσο στο αμάξωμα όσο και στα φωτιστικά σώματα, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε προϊδεάζουν για το πόσο ευρύχωρο εσωτερικό διαθέτει. Μπορεί να μην προκαλεί όπως το coupe Arteon, αλλά θα καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα χάρη στην πολυτέλεια και τον δυναμισμό που αποπνέει. Αμφίροπη μάχη και ποιος θα είναι ο νικητής?