Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδική συμπεριφορά: Μαγικά χαλιά με κορυφαία πρόσφυση

Διαβάστηκε από 35426 αναγνώστες - 10/10/2019

Όπως αρμόζει σε αυτήν την κλάση, τα αυτοκίνητα της δοκιμής συνδυάζουν την κορυφαία άνεση με την ανάλογη οδιγική ευχαρίστηση και σιγουριά. Όντας τετρακίνητα έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, πατούν με σιγουριά σε κάθε ποιότητας τερέν και δεν πρόκειται να αγχώσουν ποτέ τον οδηγό.



Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι πάντα εκεί για να σώσουν την κατάσταση αλλά πολύ σπάνια θα χρειαστεί να επέμβουν. Αμφότερα έχουν κορυφαία ποιότητα κύλισης και κανένας εξωτερικός θόρυβος δεν πρόκειται να φτάσει στα αυτιά των επιβατών. Τα φρένα με την σειρά τους έχουν καλή απόδοση και εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης για τα μεγάλα αμαξώματα. Απολαμβάνεις το ταξίδι, είτε βρίσκεσαι πίσω από τα τιμόνια των αυτοκινήτων, είτε κάθεσαι σταυροπόδι στις πίσω θέσεις. 



Κινητήρας-Επιδόσεις: Την έκπληξη κάνει η Superb
Είναι πραγματική έκπληξη ότι η Superb εφοδιάζεται με τον πανίσχυρο κινητήρα του ομίλου. Ταιριάζει γάντι στο μεγάλο μοντέλο και του δίνει κορυφαίες επιδόσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό σε μόλις 5,4 δλ ενώ το 6άρι κιβώτιο διαχειρίζεται πολύ καλά την δύναμη και οι αλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα.
Το ίδιο μηχανικό σύνολο συναντάμε και στο Arteon. Οι επιδόσεις είναι εφάμιλλες και θα λέγαμε πως ταιριάζει περισσότερο αυτός ο κινητήρας στην φιλοσοφία του αυτοκινήτου της VW. Τα μεγάλα αυτοκίνητα θα κινηθουν με άνεση ακόμα και με πλήρες φορτίο ενώ οι κινητήρες τους δεν θα δείξουν σημάδια « κόπωσης» πουθενά. 



Συμπέρασμα
Το VW Arteon και το Skoda Superb μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, φορούν τους ίδιους κινητήρες ενώ εφοδιάζονται με το ίδιο σύστημα τετρακίνησης. Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά καταφέρνουν να μην μοιάζουν και να απευθύνονται έτσι σε εντελώς διαφορετικό αγοραστικό κοινό . Το Superb θα παίξει τον ρόλο του οικογενειακού με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το Arteon με την συναρπαστική του σχεδίαση, απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να διαφέρουν και να τραβούν τα βλέμματα πάνω τους, όπως κάνει άλλωστε και το μεγάλο VW.