Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Volvo XC 90 με BMW X7

Διαβάστηκε από 19893 αναγνώστες - 7/10/2020

Το ένα είναι βενζινοκίνητο, ενώ το άλλο υβριδικό, ωστόσο BMW X7 και Volvo XC90 είναι περισσότερο όμοια μεταξύ τους, απ όσο νομίζει κανείς: και τα δύο έχουν μήκος γύρω στα πέντε μέτρα, έχουν ισχύ πάνω από 300 PS και βάρος δύο τόνων. Βαυαρία εναντίον Σουηδίας, λοιπόν, κι εμείς ψάχνουμε το νικητή!

Η γέφυρα που βλέπετε στο πίσω μέρος της επάνω εικόνας, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης του Αμβούργου. Κατασκευάστηκε το 1974, έχει μήκος 3,6 χιλιομέτρων και καθαρό ύψος -ανάλογα με το ύψος της στάθμης των νερών του ποταμού Έλβα- έως και 55 μέτρων. Ωστόσο, τα εντωμεταξύ όλο και μεγαλύτερα πλοία, που μεταφέρουν container, σύντομα δε θα μπορούν να περνούν από κάτω, επομένως αυτή η γέφυρα είναι πάνω απ όλα ένα πράγμα: πολύ μικρή.



Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει για τα δύο μεγάλα SUV της δοκιμής μας. Το μεν X7 έχει μήκος 5,15 μέτρων, πλάτος δύο μέτρων και βάρος 2,4 τόνων. Το δε Volvo έχει μήκος 4,95 μέτρων, πλάτος δύο μέτρων, ενώ το βάρος του φτάνει επίσης εύκολα τους 2,4 τόνους. Βλέπετε, όπως τα περισσότερα πράγματα, έτσι και τα αυτοκίνητα, πόσω μάλλον τα SUV, όσο περνά ο καιρός, έχουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επομένως, δεδομένου αυτού του τεράστιου μεγέθους, δεν είναι περίεργο ότι και τα δύο αυτοκίνητά μας διαθέτουν εξαιρετικούς χώρους και εδώ μικρότερα παιδιά θα μπορούσαν ακόμα και να... χαθούν.



Το X7 είναι πάντοτε διαθέσιμο ως επτάθέσιο με μία διαιρούμενη, κατά το διαμήκη άξονα, και συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων στην πίσω σειρά, καθώς και δύο αναδιπλούμενα μεμονωμένα καθίσματα στην τρίτη σειρά θέσεων. Ακόμα και εκεί, όμως, το Χ7 είναι εξαιρετικά ευάερο, τα καθίσματα είναι συγκριτικά άνετα και άτομα όλων των ηλικιών με ύψος έως περίπου 1,70 μ. μπορούν να φιλοξενηθούν εύκολα για μικρές αποστάσεις.

Το SUV της BMW είναι υψηλής ποιότητας, πολυτελές και πλούσια εξοπλισμένο. Υπάρχουν δύο οθόνες 12,3 ιντσών για τα όργανα και το σύστημα πλοήγησης, ενώ το σύστημα iDrive λειτουργεί αψεγάδιαστα, όπως πάντα. Μόνο ο παράξενος πίνακας οργάνων σε σχήμα... ημισελήνου, που είναι και δυσανάγνωστα, δεν ταιριάζουν με την εικόνα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις