Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΟΔΗΓΟΥΜΕ: SEAT Arona CNG

Διαβάστηκε από 42271 αναγνώστες - 6/8/2019

Δοκιμάζουμε το νέο SEAT Arona CNG, με γνώμονα την οικονομία και την οικολογική συνείδηση. Μέχρι να δούμε όλα τα γνωστά μοντέλα και σε ηλεκτροκίνητες εκδοχές, αυτές με κινητήρα φυσικού αερίου είναι μια «καθαρή» εναλλακτική.

Η SEAT συμμετέχει στο «πράσινο κύμα» που έχει κατακλύσει την Ευρώπη, και παρουσιάζει το νέο στόλο της με μοντέλα CNG (φυσικού αερίου). Η αυξημένη κλιματική «ανησυχία» είναι ικανή να φέρει τους κινητήρες φυσικού αερίου ακόμα περισσότερο στην επικαιρότητα. Προς το παρόν, η τεχνολογία CNG (Compressed Natural Gas) υπόσχεται έως και κατά 25% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τους άλλους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κατά 95% λιγότερα οξείδια του αζώτου και σχεδόν καθόλου μικροσωματίδια. Κάνοντας τους υπολογισμούς, τα έξοδα για τα καύσιμα είναι χαμηλότερα κατά σχεδόν 45% σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο.



Πληροφοριακά, 1 λίτρο φυσικού αερίου στα σχεδόν 850 πρατήρια καυσίμων της Γερμανίας στοιχίζει περίπου 0,80 ευρώ ανά λίτρο, όσο περίπου και στην χώρα μας. Μάλιστα, η τιμή αυτή δε θα επηρεαστεί από φόρους έως το 2026 τουλάχιστον. Στην χώρα μας αυτή την στιγμή λειτουργούν 7 σταθμοί ανεφοδιασμού στην Αττική, 2 στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Λάρισα, στην Λαμία και στα Ιωάννινα, αλλά το δίκτυο συνεχώς επεκτείνεται.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις