Test Συνεργείων
Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πώς να καθαρίσω σωστά τον κινητήρα μου;

Πώς να καθαρίσω σωστά τον κινητήρα μου;

Διαβάστηκε από 2481 αναγνώστες - 20/1/2022

Διάβασε τι πρέπει να κάνεις ώστε να καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά τον κινητήρα σου χωρίς να προκληθούν βλάβες.

Βρωμιές όπως καμένα ή ξεραμένα λάδια, γράσα, σκόνη φρεναρίσματος, ρύποι εξάτμισης κ.α. θα αφαιρεθούν από τον κινητήρα γρήγορα, οικονομικά και με απόλυτη ασφάλεια εφόσον χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν καθαρισμού ειδικά για αυτούς τους λόγους.

Κοινοποίησέ το »


Ένας καθαρός εξωτερικά κινητήρας μπορεί να διευκολύνει τη διεξαγωγή επισκευών ή συντήρησης του. Εάν όμως έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που καθαρίσατε τον κινητήρα σας ή δεν τον έχετε ποτέ καθαρίσει θα χρειαστεί χρόνος για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
 
Στο εμπόριο υπάρχουν διάφοροι τύποι  προϊόντων καθαρισμού. Κάποια από αυτά είναι τα εξής:
  • καθαριστικό με κερί.
Πολύ ισχυρό καθαριστικό λιπαντικών για την περιποίηση της μηχανής. Απομακρύνει όλους τους ρύπους που δημιουργούνται από τα καυσαέρια, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα γράσα, ακόμη και τα καμένα λάδια. 
  • μη καυστικό καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων. 
Συμπυκνωμένο και μη καυστικό καθαριστικό, με ευρύτατη ποικιλία χρήσεων. Αφαιρεί εύκολα και γρήγορα ακόμη και τις πιο δύσκολες βρωμιές. Είναι τέλειο για τον καθαρισμό λαδιών, γράσων και άλλων ρύπων από τον κινητήρα και όλα τα μηχανικά μέρη του οχήματος.
  • καθαριστικό – απολιπαντικό κινητήρα.
Με πολύ γρήγορη δράση απομακρύνει γράσα και λάδια από μηχανές, σασί και κιβώτια ταχυτήτων. Πολύ αποτελεσματικό για την αφαίρεση κεριού υδρογονάνθρακα από καινούρια οχήματα, περιέχει ειδικά συστατικά που εμποδίζουν τη δημιουργία σκουριάς.
 
Ο τακτικός καθαρισμός του κινητήρα θα αποτρέψει την ανάπτυξη σκουριάς. Οι λεκέδες προερχόμενοι από τον δρόμο και το αλάτι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί στην ανάπτυξη σκουριάς, οπότε το ξέπλυμα του χώρου του κινητήρα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του οχήματός σας.
 
Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία θα πρέπει να καλύψετε τα ευαίσθητα σημεία του κινητήρα όπως την μπαταρία, την κεφαλή και τα καλώδια.
 
Δείτε τα 6 βήματα καθαρισμού.
  1. Εφαρμόστε το προϊόν καθαρισμού κινητήρα. Υπάρχουν πολλές μάρκες προϊόντων κινητήρα που μπορείτε να επιλέξετε, αλλά οι περισσότερες από αυτές τείνουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Ψεκάστε το απολιπαντικό στα σημεία του κινητήρα καθώς αυτό θα εξασφαλίσει πλήρη κάλυψη των σημείων.
 
  1. Αποφύγετε να ρίξετε κάποιο απολιπαντικό στην επιφάνεια του αμαξώματος. Μπορεί να αφαιρέσει το διαυγές στρώμα από το χρώμα, οπότε προσέξτε να μην το ρίξετε πάνω σε αυτές τις επιφάνειες. Αν ρίξατε κατά λάθος απολιπαντικό στα φτερά ή σε άλλες χρωμιωμένες περιοχές, ξεπλύνετε το γρήγορα για να αποφύγετε την καταστροφή του χρώματος.
 
  1. Αφήστε το απολιπαντικό να εμποτίσει για τρία έως πέντε λεπτά. Λειτουργεί πάνω στα μεταλλικά μέρη του κινητήρα όπως ο κορμός  με το να αφαιρεί μακριά την ακαθαρσία που έχει κολλήσει. Για αρκετά βρώμικους κινητήρες, τρία λεπτά είναι αρκετά για να καθαρίσουν ίχνη από γράσο και λάδι. Για ιδιαίτερα βρώμικους κινητήρες, αφήστε το απολιπαντικό να απορροφηθεί για πέντε πλήρη λεπτά πριν το καθαρίσετε.
 

  1. Χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψετε μια δύσκολη βρομιά. Με το απολιπαντικό που εξακολουθεί να απορροφάται από τον κινητήρα, χρησιμοποιήστε μια σκληρή ή χαλύβδινη βούρτσα για να απομακρύνετε τις μεγάλες ποσότητες γράσου, καμένου λαδιού ή βρωμιάς. Θα αφαιρεθεί αρκετά εύκολα με το απολιπαντικό που έχει ήδη εφαρμοστεί νωρίτερα.
 
  1. Ο καθαρισμός του κινητήρα μπορεί να γίνει με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί, ώστε να απομακρύνετε τα κατάλοιπα λάσπης και λιπαντικού. Σε περίπτωση όμως που το ξεβγάλετε με χαμηλής πίεσης νερού, θα πρέπει αρχικά να έχετε καλύψει τα ευαίσθητα σημεία (κεφαλή, μπαταρία και άλλα ηλεκτρικά σημεία) και να προσέξετε ώστε να μην έρθει το νερό σε επαφή με διάφορα ηλεκτρικά συστήματα του κινητήρα, διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να προκληθεί σοβαρή βλάβη.
 
  1. Πλύνετε το αυτοκίνητο. Μόλις καθαρίσετε τον κινητήρα, θα πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως το εξωτερικό πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού του κινητήρα από τις εξωτερικές επιφάνειες πριν δημιουργηθεί οποιαδήποτε σημαντική ζημιά.

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις