Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Renault Clio 1.0 TCe 100 PS

    Διαβάστηκε από 125638 αναγνώστες - 5/2/2020

    Το νέο Clio δεν αστειεύεται. Ξεκινά την τριπλή συγκατοίκηση στην κορυφή και δείχνει πως οι αλλαγές που έφερε μαζί του, του στρώνουν το δρόμο για την κορυφή με ροδοπέταλα.

    Εμφάνιση-σχεδίαση: Αρκετά πιο δυναμικό με εντυπωσιακά νέα φώτα
    Το νέο Renault Clio ελάφρυνε, χαμήλωσε και απόκτησε αρκετά πιο δυναμική εμφάνιση. Κύριος εκφραστής της αλλαγής αυτής είναι τα φώτα σε μοτίβο C-Shape που παραπέμπουν απευθείας στο Megane και υπογράφουν την 5η γενιά του μοντέλου, η οποία βασίζεται στη νέα CMF-B πλατφόρμα. Από κει και πέρα οι απαλές νευρώσεις σε καπό και χαμηλά στο πλάι, οι κρυμμένες πίσω χειρολαβές και τα ολοκαίνουργια πίσω φωτιστικά σώματα, ολοκληρώνουν την μοντέρνα εικόνα. Ένα εντυπωσιακό μικρό με κουπέ αισθητική και τεράστια παλέτα χρωμάτων για να διαλέξετε ή ακόμα και να δημιουργήσετε το δικό σας Renault Clio.



    Εσωτερικό-χώροι: Φρέσκια εικόνα, γεμάτη τεχνολογία
    Η εποχή βαδίζει ολοταχώς σε πλήρως ψηφιακά σύνολα όπου οι οθόνες θα δημιουργούν ένα ευχάριστο και τεχνολογικά πολύπλευρο περιβάλλον. Το νέο Renautl Clio είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς η νέα διάταξη «Smart Cockpit» χτίζεται γύρω από την οθόνη αφής 7 ή 9.3 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους  από 7 έως 10 ιντσών, πραγματικά εκτοξεύουν το τεχνολογικό προφίλ και τις δυνατότητες του νέου Renault Clio. Αξίζει να σημειώσουμε πως πραγματικά ο χρόνος εξοικείωσης με τις οθόνες είναι μηδαμινός. Αφρώδες υλικό, μπουτόν τύπου πιάνο και πολύ καλή συναρμογή υπογράφουν τον μοντέρνο και όμορφο εσωτερικό διάκοσμο που πραγματικά εντυπωσιάζει και σε πείθει πως θα αντέξει για αρκετά χρόνια αναλλοίωτος. Στον τομέα των χώρων, πλέον οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα πόδια (έχουν χρησιμοποιηθεί νέα καθίσματα προς εξοικονόμηση χώρου), ενώ τα 391 λτ. του χώρου αποσκευών είναι κορυφαία τιμή για την κατηγορία, με καλό σχήμα.

    Κινητήρας-επιδόσεις: Ικανότατος ο 1.000άρης με αποθέματα ροπής
    Το συγκεκριμένο Clio κινεί ο γεμάτος τεχνολογίες (ειδική επικάλυψη χιτωνίων, διπλός μεταβλητός χρονισμός στις βαλβίδες εισαγωγής κ.α.) 3κύλινδρος 1.000άρης TCe κινητήρας απόδοσης 100 ίππων και 160 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο σύνολο ξεχωρίζει αρχικά για την πολιτισμένη λειτουργία του, αλλά κυρίως για την ζωντάνια που παρουσιάζει, παρά την χρήση 5τάχυτου κιβωτίου αραιής κλιμάκωσης. 0-100 σε 11.2 δευτ. και τελική άνω των 187χλμ./ώρα για ένα σύνολο που πετυχαίνει πραγματική κατανάλωση στα 5.8 λτ./100χλμ. Αυτή η πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα σε τίμιες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, θεωρούμε πως θα είναι και η πρώτη επιλογή των αγοραστών που επιθυμούν τη μέγιστη πληρότητα από το νέο Clio.


     
    Οδική συμπεριφορά: Σου εμπνέει εμπιστοσύνη παράλληλα με fun to drive αντιδράσεις
    Το νέο Renautl Clio καταφέρνει να εντείνει τον άνετο χαρακτήρα του, δίνοντας παράλληλα και το κάτι παραπάνω στη δυναμική του συμπεριφορά. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης εξασφαλίζει πλήρη ανοσία στις κακοτεχνίες τους δρόμου, ενώ η ποιότητα κύλισης συγκρίνεται μόνο με μοντέλο της μικρομεσαία κατηγορίας. Πραγματικά ανεπηρέαστο από τις εξωτερικές συνθήκες, χρειάζεστε μόνο λίγα μέτρα πίσω από το τιμόνι του για να δείτε πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Οι πληροφορίες που λαμβάνει ο οδηγός από το τιμόνι, τα πολύ καλύτερα φρένα και η σαφήνεια που χαρακτηρίζει το πάτημα του μοντέλου, θα του επιτρέψουν να ζητήσει αλλά και να βρει το κάτι εξτρά, εάν το αναζητήσει. Για την αρκετά βελτιωμένη παρουσία του μοντέλου στο δρόμο είναι κατά μεγάλο ποσοστό υπεύθυνη η νέα πλατφόρμα που προσφέρει αρκετά μεγαλύτερη ακαμψία πλαισίου αλλά και στιβαρότητα στο δρόμο. Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των μικρομεσαίων.