Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    FORD ECOSPORT 1.5 ECOBLUE 4x4

    Διαβάστηκε από 80473 αναγνώστες - 24/10/2019

    Προέρχεται από τη Βραζιλία, διατίθεται σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές ήδη από το 2014 και κατασκευάζεται από το 2017 στη Ρουμανία. Από τότε εφοδιάζεται με την οικεία πλέον τραπεζοειδή γρίλια στην πρόσοψή του, αλλά και το εσωτερικό με το σύστημα πλοήγησης Sync3, που συναντούμε στα σύγχρονα μοντέλα της Ford. Σε κάποια σημεία του cockpit έχουν τοποθετηθεί μαλακά υλικά.



    Ωστόσο, το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής είναι ανώτερο της Dacia, αλλά σαφώς υποδεέστερο σε σχέση με τις Hyundai και Mazda. Πάντως, εντυπωσιακή είναι η πίσω σειρά θέσεων: Εξαιτίας της υψηλής θέσης των καθισμάτων οι επιβάτες κάθονται άνετα.



    Απλώς, η πόρτα του χώρου αποσκευών, που ανοίγει στο πλάι, δεν είναι πρακτική. Ο κινητήρας των 1,5 λίτρων με τα 125 PS δε θα λέγαμε ότι έχει πολιτισμένη λειτουργία, έστω κι αν η Ford τον έχει απομονώσει πολύ καλά. Σε σχέση με τα άλλα τρία μοντέλα, το EcoSport δείχνει καθ οδόν πόσο... ψηλοκάβαλο είναι, καθώς το αμάξωμά του στις στροφές δεν είναι όσο θα θέλαμε σταθερό.



    Σχετικά με την οικονομική πολιτική (το μοντέλο της δοκιμής μας κοστίζει στη Γερμανία 29.090 ευρώ) θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, με δεδομένο κιόλας πως σύντομα θα έρθει στις αγορές και το νέο Puma, ακόμα ένα SUV της Ford.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει