Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    HYUNDAI KONA 1.6 CRDi 4WD

    Διαβάστηκε από 80471 αναγνώστες - 24/10/2019

    Kona ονομάζεται μία περιοχή στη... Χαβάη, που είναι γνωστή για τον αγώνα τριάθλου iron man και τον εξαιρετικό καφέ της. Οι παραπάνω πληροφορίες σαφώς ταιριάζουν με το χαρακτήρα του ομώνυμου μοντέλου της Hyundai, που αφενός έχει σαφώς αθλητικό πνεύμα και αφετέρου είναι... ξύπνιο.



    Παρουσιάζεται με φιλική και κομψή σχεδίαση, εντύπωση που ισχύει και για το αμάξωμα και για το cockpit. Θετικό στοιχείο, επίσης, είναι η ευχρηστία του εσωτερικού, η οποία συμπληρώνεται από τα καλύτερα καθίσματα της δοκιμής, που είναι μεγάλα, καλοσχηματισμένα και έχουν σκληρή «γέμιση». Επιπλέον, και στη δεύτερη σειρά θέσεων κάθονται άνετα οι ενήλικες.



    Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων με τα 136 PS είναι διαθέσιμος σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Το μοτέρ είναι ένας πολύ ζωηρός τύπος, ενώ το κιβώτιο είναι άμεσο, με εξαίρεση την απόκρισή του κατά την εκκίνηση του Kona από στάση.



    Η ανάρτηση είναι σφικτή, ωστόσο καθ οδόν το Kona κινείται χαλαρά και με ευκολία, έστω κι αν κάποιες φορές η αίσθησή του είναι κάπως ξύλινη. Με τετρακίνηση, κιβώτιο DCT και σύστημα πλοήγησης, αυτή η έκδοση κοστίζει (στη Γερμανία) 29.180 ευρώ. Η... Χαβάη, λοιπόν, δεν είναι τόσο προσιτή.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει