Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai i30

Honda Civic

Seat Leon

Εσωτερικό-χώροι: Πλούσιος διάκοσμος με όλες τις συνδεσιμότητες και άνετος για 4

Διαβάστηκε από 8679 αναγνώστες - 29/10/2018

Εσωτερικό: Λειτουργικό, δεν απαιτεί χρόνο εξοικείωσης και πλούσιο
Ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου i30 είναι αρκετά συνυφασμένος με την high-tech εποχή μας και εκπέμπει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εύκολη συνδεσιμότητα των φορητών συσκευών με το λογισμικό του αυτοκινήτου. Κέντρο ελέγχου είναι λοιπόν η οθόνη αφής, η οποία ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, ξεκινά ως ασπρόμαυρη 5 ιντσών και φτάνει τις 8 έγχρωμες ίντσες. Δύσκολα θα βρείτε παρόμοιο λογισμικό infotainment που να απαιτεί μικρότερη περίοδο εξοικείωσης, καθώς μπαίνοντας μέσα στο αυτοκίνητο, είναι σαν να το είχατε χρόνια. Στο κομμάτι της ποιότητας, έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλά υλικά, το φινίρισμα είναι άριστο και σου δίνει την αίσθηση, πως όσα χρόνια και να το έχετε, το εσωτερικό θα μείνει αναλλοίωτο. Να αναφέρουμε πως 4 ενήλικες θα φιλοξενηθούνε με πραγματική άνεση, ενώ αν περάσετε από κάποιο super market, έχετε περί τα 395 λίτρα χώρο αποσκευών.

Εσωτερικό: Πολύ καλή ποιότητα και πιο φωτεινό εσωτερικό
Πόσα μπορεί να αλλάξει στη καμπίνα η χρήση ηλεκτρικού χειρόφρενου; Πολλά είναι η αλήθεια και το Leon το αποδεικνύει περίτρανα. Η νέα πιο ανυψωμένη διάταξη ανάμεσα στα δύο καθίσματα λοιπόν, καταλήγει σε μία πιο άνετη και βολική θήκη η οποία θα λύσει τα χέρια του οδηγού. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις, υπάρχει και 8 ιντσών οθόνη, η οποία συμπληρώνει τέλεια το σύνολο. Στο μοντέλο της δοκιμής βέβαια, συναντάμε την αντίστοιχη παρουσία μία 5άρας,  έγχρωμης ευτυχώς ( καθώς βγαίνει και με ασπρόμαυρη), η οποία αν και κάπως μικρή για το γενικότερο μέγεθος του ταμπλό, δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η παρουσία ενός νέου πλαστικού πλαισίου γύρω από την ενότητα πίνακα οργάνων-κεντρικής κονσόλας, φώτισε αρκετά το μέχρι πρότινος «βαρύ» εσωτερικό. 
Στον τομέα της ποιότητας, το Leon εξακολουθεί να βαδίζει σε πολύ καλά επίπεδα, χρησιμοποιήθηκε ακόμα πιο πλούσιο μαλακό υλικό σε ταμπλό, ενώ την γενικότερη εικόνα αναβαθμίζουν και οι επενδύσεις σε πόρτες και καθίσματα. Η συναρμογή είναι άψογη και δεν θα προβληματίσει ούτε σε βάθος χρόνου.

Εσωτερικό-χώροι:  Ευρύχωρο και μοντέρνο «αγκαλιάζει» τον οδηγό
Τα πάντα ενώνονται με το ταμπλό, στο οποίο ξεχωρίζει από τη μία ο πίνακας οργάνων και από την άλλη, η οθόνη αφής 7 ιντσών.  Ο πρώτος απαρτίζεται από τρία κομμάτια, αριστερά ο δείκτης θερμοκρασίας, δεξιά της βενζίνης και στο κέντρο το κοντέρ, το οποίο μπορεί να σου παρουσιάζει μία σειρά από πληροφορίες που εσύ θα επιλέξεις.  Το σύστημα πολυμέσων Honda Connect 2 που εμπλουτίζει την 7αρα οθόνη, είναι αρκετά εύχρηστο και δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξοικείωση ενώ η  ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά τους χώρους, τα 478 λίτρα χώρου αποσκευών( με άνοιγμα 1,120χλστ.) είναι κορυφαία τιμή στη κατηγορία. Από κει και πέρα με περίσσια άνεση θα φιλοξενηθούν 4 ενήλικες στη καμπίνα, ενώ ένας τρίτος με λίγες παραχωρήσεις, θα βολευτεί.



 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ