Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Kia Ceed 1.4 T-GDI - 525 πόντους

    Διαβάστηκε από 73724 αναγνώστες - 21/8/2019

    Καλώς ήρθες Kia, όχι στη μέση, αλλά στην κορυφή

    + Αξιοπρεπείς χώροι, κινητήρας προδιαγραφών 6dTEMP, πλούσιος εξοπλισμός, ισχυρά φρένα, μεγάλες εγγυήσεις
    - Ελαφριά απόδοση κινητήρα σε μέτριες ταχύτητες, σχετικά δυνατός θορύβος κύλισης


    Μόνο την απόστροφο μεταξύ e και d, έχει παραλείψει η Kia, αλλιώς οι Κορεάτες συνεχώς προσθέτουν στο compact μοντέλο τους όλα αυτά τα χρόνια. Για παράδειγμα, στο σχεδιασμό, το Ceed είναι συγκρατημένο, αλλά σίγουρα δεν είναι βαρετό, και το εσωτερικό, το οποίο γίνεται κομψό και σωστά επεξεργασμένο.



    Με μεγάλα, εύχρηστα όργανα και με απλή και εύκολη λειτουργία, κάτι που δεν ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα εδώ. Επιπλέον, το Ceed προσφέρει άφθονο χώρο, με το Golf να είναι το μοναδικό που έχει περισσότερο από αυτό. Επίσης, στο πίσω μέρος οι ενήλικες είναι ευπρόσδεκτοι. Τα καθίσματα έχουν σαφώς κερδίσει στο περίγραμμα, παρέχοντας μια άνετη πλάγια στήριξη. Το Ceed διαθέτει ολοκληρωμένο εξοπλισμό.



    Ο κινητήρας 1.4-λίτρων με 140 ίππους έχει ενεργητικό ξεκίνημα, ήσυχο, μόνο σε μεσαίες ταχύτητες με μια μικρή τάση να βρυχάται. Το Kia ήταν διαθέσιμο μόνο με το κιβώτιο 7 ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Αλλάζει σχέσεις εκπληκτικά απαλά, όχι υπερβολικά γρήγορα, γενικά έχει μια σαφής σύσταση. Πολύ ωραία δουλειά έχει γίνει στην ανάρτηση, στα ελατήρια, και τα φρένα. Ευρωπαϊκός αέρας! Σχεδιαστικά είναι αρκετά τεντωμένο, προφανώς για να ξεχωρίζει από το πιο άνετο αδελφό Hyundai i30.



    Το τιμόνι είναι άμεσο, αλλά όχι πολύ ομαλό, όμως αξιοσημείωτα εξακολουθούν να είναι τα πολύ καλά φρένα.Το Ceed επιβραδύνει με ζεστά φρένα από τα 100χλμ/ώρα 1,7 μέτρα νωρίτερα από το Golf. Ας συνοψίσουμε: To νέο Kia κοιτάζει σε πολλούς τομείς στα μάτια το Golf.
    Κέρδισε τον αγώνα επειδή ο κινητήρας του είναι ήδη 6d TEMP, έχει τα καλύτερα φρένα, τις πιο εκτεταμένες εγγυήσεις (επτά χρόνια!) και επειδή κοστίζει λιγότερο.

    Συμπέρασμα 
    Τεράστια έκπληξη, καθώς το Ceed εκθρονίζει το Golf. Και πολύ σωστά, δεν επιδεικνύει καθόλου αδυναμίες. Το VW δεν είναι πλέον φρέσκο. Λοιπόν, συγχαρητήρια για την Kia, για κάτι που δεν το κατάφεραν πολλοί ακόμα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ