Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 Μικρά SUV: Τους ήπιαμε το... αίμα στο χώμα
19 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

9 Μικρά SUV: Τους ήπιαμε το... αίμα στο χώμα

Διαβάστηκε από 189915 αναγνώστες - 8/11/2021

Στην άσφαλτο πάνε όλα. Τι γίνεται όμως στο χώμα; Πόσο καλά τα καταφέρνουν; Δοκιμάζουμε 9 best sellers μικρά SUV εκτός δρόμου για να το διαπιστώσουμε.

Η κατηγορία των μικρών SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και γοργά αναπτυσσόμενη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που όλοι οι κατασκευαστές παρουσιάζουν μοντέλα σε αυτή την κατηγορία, κάποιοι μάλιστα περισσότερα από ένα. Στην ελληνική αγορά, το μερίδιο των μικρών SUV είναι 22% επί των συνολικών πωλήσεων και είναι η 2η πιο δημοφιλής κατηγορία πίσω από τα μικρά, που έχουν μερίδιο 27%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μικρομεσαία, τα παραδοσιακά οικογενειακά δηλαδή, έχουν μερίδιο 13%, μιας και οι παραδοσιακοί αγοραστές της κατηγορίας στρέφονται τώρα πια προς τα μικρά SUV, που καλύπτουν τις οικογενειακές ανάγκες σε χώρους, αλλά διαθέτουν πιο "περιπετειώδες" προφίλ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Μια τυπική διαδρομή σε πόλη, Εθνική και επαρχιακό δρόμο δεν έχει και τόσο πολλές "συγκινήσεις", οπότε τα πήγαμε σε μια χωμάτινη διαδρομή, για να δούμε πόσο καλά τα καταφέρνουν τα 9 μικρά SUV σε αυτές τις συνθήκες. Πολλοί από εμάς έχουμε βρεθεί στην αρχή ενός χωματόδρομου που οδηγεί σε μια όμορφη παραλία ή σε ένα "μπαλκόνι" με καταπληκτική θέα στο βουνό.
 
Αυτονόητα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν: θα τα καταφέρουν με τα νορμάλ λάστιχα; Η διαδρομή της ανάρτησης θα είναι "αρκετή" ή θα βρίσκουν κάτω; Κανείς δεν πάει να κάνει Camel Trophy με ένα απλό  μικρό SUV, αλλά αν βρεθείς σε  σε κακό δρόμο, τι γίνεται; Περνάει ή το παρκάρεις και συνεχίζεις με τα πόδια;

Οι πρωταγωνιστές
Επιλέξαμε 9 μοντέλα της κατηγορίας, όλα με κινητήρες βενζίνης, ενώ 2 από αυτά χρησιμοποιούσαν κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης- αερίου). Με αλφαβητική σειρά οι συμμετέχοντες ήταν: το πρόσφατα ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110ps, το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 125ps, το νεοφερμένο Hyundai Bayon 1.0T 100ps, το Nissan Juke 1.0 DIG-T 114ps, το Opel Crossland 1.2T 130ps AT6, το Peugeot 2008 1.2 PureTech 130ps EAT8, το Renault Captur 1.0 TCe 90ps, το πρόσφατα ανανεωμένο Seat Arona 1.0 TGi και το Skoda Kamiq 1.0 G-TEC, τα 2 τελευταία με κινητήρες βενζίνης- αερίου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε