Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Peugeot 208 1,2 100 PS: Μαγνητίζει τα βλέμματα

Διαβάστηκε από 57535 αναγνώστες - 9/8/2021

Το Peugeot 208 με τους 100 ίππους ξεκινά από 17.100 ευρώ στην έκδοση Active Plus.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση: Ακρως εντυπωσιακή
Το Peugeot 208 είναι το πιο εντυπωσιακό μοντέλο της κατηγορίας, αφού έχει σχεδιασμό που μαγνητίζει τα βλέμματα. Στον επιθετικό εμπρόσθιο πρόβολο δεσπόζουν τα διαγώνια φώτα ημέρας  που παραπέμπουν στους κυνόδοντες του λέοντα, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν τις χαρακτηριστικές «νυχιές», και ενώνονται μεταξύ τους από μία μαύρη φάσα.

Εσωτερικό: Με premium αισθητική και ποιότητα
Ξεχωριστή είναι και η καμπίνα του Peugeot 208, στην οποία συναντάμε ποιοτικά και μαλακά υλικά, με εξαιρετικό φινίρισμα και προσαρμογή. Το ταμπλό διαθέτει τη διάταξη 3D i-cockpit, με υπερυψωμένο πίνακα οργάνων πάνω από το μικρό τιμόνι , δίπλα από τον οποίο βρίσκεται η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών. 

Χώροι: Ευρύχωρο εμπρός, 311 λίτρα πορτ-μπαγκάζ
Οι 2 εμπρός θέσεις δίνουν την εντύπωση πως ανήκουν σε μικρομεσαίο αυτοκίνητο, όντας ευρύχωρες, όμως για τα πίσω καθίσματα τα πράγματα είναι πιο στενάχωρα, απόρροια του sport χαρακτήρα. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 311 λίτρα, κάτι που το κατατάσσει στο μέσο όρο της κατηγορίας.


Το πιο εντυπωσιακό μικρό! Το 208 με το γαλλικό DNA βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία

Το πιο εντυπωσιακό μικρό! Το 208 με το γαλλικό DNA βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία


Κινητήρας και επιδόσεις: 100 ίπποι και 6,1 λίτρα/100 χλμ
Το νευρώδες και μακρύ καπό του Peugeot 208 κρύβει από κάτω τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο PureTech κινητήρα που αποδίδει 100 ίππους από 1200 κυβικά και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση «έρχονται» σε 10,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 188 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 6,1 λίτρα/100 χλμ.

Στο δρόμο: Το γαλλικό DNA του Λέοντα είναι εδώ
Το επικλινές παρμπρίζ και η νέα θέση οδήγησης προκαλούν sport ανησυχίες στον άνθρωπο που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι, το οποίο, αν και δείχνει αρχικά ελαφρύ, μεταφέρει στο έπακρο τις εντολές του οδηγού. Η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες και χαρίζει στο αυτοκίνητο οδική συμπεριφορά μικρομεσαίου.

Εν κατακλείδι, το Peugeot 208 κερδίζει την προσοχή με την εντυπωσιακή του εμφάνιση, η οποία υποστηρίζεται πλήρως από τον κινητήρα, το πλαίσιο, καθώς και την οδηγική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από το DNA των μοντέλων με σήμα το λιοντάρι. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν το αυτοκίνητο να βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία του.
 

Kοινοποίησε το »