Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Seat Arona

Διαβάστηκε από 8801 αναγνώστες - 14/1/2019

Το compact SUV της Seat  βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα του ομίλου VW, MQB A0 όπως και το Ibiza το οποίο έχει θέσει τις βάσεις για το νέο Arona.

Το SEAT Arona πετυχαίνει καλύτερους χώρους από τα αυτοκίνητα της μικρή κατηγορίας, έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ είναι σημαντικά φθηνότερο από τα μικρομεσαία. Λόγω μεγάλου χώρου αποσκευών μπορεί με άνεση να παίξειτο ρόλο του οικογενειακού, ενώ χάρη στις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις δεν θα κουράσει εντός πόλεως .

Σχεδίαση: Μικρό Ateca
Το Arona έχει την πιο SUV σχεδίαση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το μακρύ καπό για τα δεδομένα της κατηγορίας  και οι έντονες ακμές και γωνιές συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο. Στο μπροστινό μέρος η σχεδίαση παραπέμπει απευθείας σε  Ibiza, η κυψελοειδής μάσκα και τα φωτιστικά σώματα με αρκετές γωνίες  δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα που τραβάει τα βλέμματα. ¶ξια μνείας είναι τα εντυπωσιακά φώτα ημέρας με τεχνολογία LED που  ταυτόχρονα γίνονται και φλας. Στο πίσω μέρος το μικρό SUV παραπέμπει περισσότερο στο μεγαλύτερο Ateca, όντας όμορφο και χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες.  Η διχρωμία του αυτοκινήτου δοκιμής, του δίνει ακόμα πιο νεανικό χαρακτήρα αλλά κοστίζει έξτρα.

Εσωτερικό: Ποιοτικό και γεροδεμένο
Περνώντας στο εσωτερικό του Arona, η εικόνα είναι γνώριμη μιας και προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Ibiza. Στο ταμπλό την παράσταση κλέβει η οθόνη 8 ιντσών που ρυθμίζει όλα τα περιφερειακά και ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, πλην του κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και έχει ξεκούραστο φωτισμό την νύχτα ενώ και η κάμερα οπισθοπορείας κάνει τη νύχτα μέρα.  Η λευκή φάσα που διατρέχει το ταμπλό σπάει το μουντό γκρί και δίνει νεανικές πινελιές ενώ χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν πολλοί τόσο στις πόρτες όσο και στο ταμπλό και είναι εύκολα προσβάσιμοι. Από πλευρά ποιότητας κοιτάει την κορυφή της κατηγορίας παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά σκληρό πλαστικό στο εσωτερικό.


Χώροι επιβατών-αποσκευών: Πραγματικό SUV
Το Arona διεκδικεί το τίτλο του πιο ευρύχωρου μικρού SUV. Μπροστά οι επιβάτες έχουν πολύ αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ οι υψηλή θέση οδήγησης προσφέρει καλή περιμετρική ορατότητα. Οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για τα γόνατα και του ώμους τους ενώ  ακόμα και οι πολύ ψηλοί δεν πρόκειται αν διαμαρτυρηθούν για το ύψος της καμπίνας. Για τις αποσκευές υπολογίστε 400 λίτρα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Οδική συμπεριφορά: Τα σπορ γονίδια της SEAT δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε κάτω από ένα SUV.
Στο δρόμο ο οδηγός λαμβάνει αμέσως SUV αίσθηση και αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή θέση οδήγησης. Από τα πρώτα  μέτρα καταλαβαίνει ο οδηγός το πολύ δεμένο πλαίσιο που σε συνδυασμό με την καλά ρυθμισμένη ανάρτηση δημιουργούν ένα σύνολο που σε εμπνέει ακόμα και να το πιέσεις σε στροφοδιαδρομές. Ο οδηγός που θα κινηθεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς θα εκτιμήσει την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και θα ταξιδέψει ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι. Η ανάρτηση φιλτράρει το σύνολο των ανωμαλιών του οδοστρώματος και δεν μεταφέρει κραδασμούς στην καμπίνα των επιβατών. Τα φρένα είναι αποτελεσματικά και ολοκληρώνουν την πολύ καλή εικόνα που αποκομίσαμε από το Arona.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ