Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

5 βήματα για να καθαρίσετε τα πλαστικά του εσωτερικού

Διαβάστηκε από 13375 αναγνώστες - 17/1/2019

Δείτε 5 βήματα για να καθαρίσετε τα πλαστικά του εσωτερκού σας σωστά και γρήγορα.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Με την καθημερινή χρήση όπως  είναι λογικό οι πλαστικές επιφάνειες αποκτούν σκόνη, υπολείμματα βρωμιάς και γρατζουνιές. Δείτε τα 5 βήματα που θα κρατήσουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, σαν καινούριο.

1. Σκουπίστε το εσωτερικό. 
Πριν ξεκινήσετε, σκουπίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας για να απομακρύνετε τυχόν σκουπίδια. Τα προϊόντα καθαρισμού θα λειτουργούν πολύ καλύτερα αν το έχετε ήδη καθαρίσει πριν ξεκινήσετε. Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα μαλακού υλικού στο ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας θα αποτρέψετε το ξύσιμο των πλαστικών επιφανειών και θα καθαρίσετε πολύ καλύτερα τις μοκέτες. Ακόμα σκουπίστε ανάμεσα όπως και κάτω από τα καθίσματα που μαζεύονται πολλά σκουπίδια.

• Αφαιρέστε τα πατάκια δαπέδου πριν ξεκινήσετε τη σκούπα.

• Προσέξτε ιδιαίτερα γύρω από οποιαδήποτε κουμπιά ή αεραγωγούς. Αυτές οι περιοχές μπορούν να καταστραφούν εύκολα. 

2. Σκουπίστε το πλαστικό. 
Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό υγρό πανί (μόνο με νερό) ή ένα μαλακό σφουγγαράκι (που διατίθεται στο τμήμα φροντίδας αυτοκινήτου σε οποιοδήποτε κατάστημα αξεσουάρ) για να καθαρίσετε τη σκόνη. Ένα μικρό, μαλακό πινέλο λειτουργεί καλά για να καθαρίσει τη σκόνη από τους αρμούς, όπως γύρω από το κιβώτιο ταχυτήτων και το χειρόφρενο, τα χειριστήρια ραδιοφώνου, τους αεραγωγούς και άλλους στενούς χώρους όπου μπορεί να εγκατασταθεί η σκόνη.

• Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και τις άκρες της για να καθαρίσετε τους αρμούς (τα σημεία επαφής των πλαστικών), των διαφόρων τύπων αεραγωγών και τις περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσετε.

• Αν χρησιμοποιήσατε ένα υγρό πανί, να έχετε ακόμα μαζί σας ένα στεγνό μαλακό πανί για να στεγνώσετε το πλαστικό.

3. Αντιμετωπίστε τους λεκέδες. 
Εάν έχετε λερώσει κάποια επιφάνεια πλαστικού, εφαρμόστε μια πολύ μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού ή απορρυπαντικού πλυντηρίου σε ένα υγρό πανί. Ποτέ μην εφαρμόζετε κανένα διάλυμα καθαρισμού απευθείας στο πλαστικό διότι μπορεί να προκαλέσετε κάποια φθορά. Σκουπίστε την περιοχή μέχρι να καθαρίσει και στη συνέχεια με ένα καθαρό, στεγνό πανί καθαρίστε την επιφάνεια.

• Εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό για πλαστικά, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας.

• Γυρίστε το πανί στην καθαρότερη επιφάνεια όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι λεκέδες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναδιανείμετε τη βρωμιά σε όλο το αυτοκίνητό σας.

4. Εφαρμόστε ένα προστατευτικό προϊόν. 
Μόλις καθαριστεί το πλαστικό σας, εφαρμόστε το προστατευτικό προϊόν. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα αυτοκινήτων ή το τμήμα αυτοκινήτου ενός μεγάλου καταστήματος για να το προμηθευτείτε. Εφαρμόστε το προστατευτικό προϊόν μόνο για τις καθαρές επιφάνειες διότι έτσι θα λειτουργήσει σωστά. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε μη καθαρές επιφάνειες καθώς θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τα προηγούμενα πεδία .

• Μην ψεκάζετε προϊόντα καθαρισμού απευθείας στο πλαστικό. Χρησιμοποιείτε σαν βάση πάντα ένα καθαρό, μαλακό πανί.

5. Χρησιμοποιήστε βερνίκι. 
Για να προσθέσετε κάποια λάμψη στα πλαστικά του εσωτερικού, χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι για πλαστικά. Βάλτε λίγο βερνίκι σε ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια τρίψτε το στο πλαστικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μαλακό πανί για να τρίψετε το πλεονάζον προϊόν. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

• Μπορείτε να αγοράσετε βερνίκι για πλαστικά από ένα κατάστημα υλικών βαφής.

• Υπάρχουν επίσης προϊόντα all-in-one που λειτουργούν ως προστατευτικά. Αυτό είναι βολικό και μειώνει την ποσότητα των προϊόντων που πρέπει να αγοράσετε.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις