Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εξαφάνιση μικρογρατζουνιάς φθηνά και γρήγορα

22/5/2018

Οι μικρογρατζουνιές και οι πολυκαιρισμένοι λεκέδες χαλάνε την εικόνα του αυτοκινήτου μας, ενώ συγχρόνως του «ρίχνουν» και την μεταπωλητική του αξία. Ας δούμε λοιπόν πως, με ελάχιστα χρήματα αυτές αποτελούν παρελθόν.

Με την καθημερινή χρήση το αυτοκίνητό μας «αποκτά» διάφορες γρατζουνιές, οι οποίες μας χαλάνε τη διάθεση αλλά και την εικόνα του οχήματός μας, ενώ συγχρόνως από δική μας αμέλεια, πολλές φορές δύσκολοι λεκέδες, όπως ρετσίνι δέντρων και περιττώματα πουλιών, κολλάνε στο χρώμα του οχήματός μας. Αν και πλέον πολλές εταιρείες μπορούν να επιδιορθώσουν αρκετά οικονομικά τέτοια ζητήματα, ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το κάνουμε και εμείς μόνοι μας. 

Τι θα χρειαστούμε για να διορθώσουμε μια γρατζουνιά

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να πλύνουμε καλά το αυτοκίνητό μας ή το σημείο που θέλουμε να επισκευάσουμε από τη γρατζουνιά. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι δύο μαλακά υφάσματα (μία παλιά φανέλα), ώστε να μη δημιουργήσουμε επιπλέον γρατζουνιές στο χρώμα του αυτοκινήτου μας. Και τα δύο αυτά υφάσματα θα πρέπει να είναι καθαρά, αλλά και απολύτως στεγνά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτούμε μία αλοιφή για εξωτερικό γυάλισμα αυτοκινήτου, την οποία μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου. Η αλοιφή αυτή καλό είναι να είναι επώνυμη, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Tι να προσέξετε

• Πριν γυαλίσουμε το αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να βρίσκεται ώρα σε σκιερό μέρος, ώστε η λαμαρίνα του να μην έχει αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία.

• Η αλοιφή η οποία θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει λεπτή σύνθεση ώστε, κατά το γυάλισμα, να μην ταλαιπωρήσει το βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου.

• Αν μία γρατζουνιά έχει αφαιρέσει τμήμα από το χρώμα του αυτοκινήτου μας, δεν πρέπει να επιμείνουμε στο τρίψιμο ώστε να την διορθώσουμε, διότι μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερη ζημιά στη γύρω επιφάνεια.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις