Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

24 ώρες δοκιμής με το νέο Peugeot 208 των 100 ίππων

Διαβάστηκε από 41447 αναγνώστες - 12/2/2020

Η νέα γενιά του αγαπημένου γαλλικού μοντέλου είναι η έμπρακτη απόδειξη για το πόσο έχει εξελιχθεί και πρωτοτυπήσει η Peugeot σε όλους τους τομείς. Θέλετε exotic εμφάνιση; Τεχνολογίες που παλιά είχαν μόνο οι λιμουζίνες; Ή μήπως προτιμάτε οδηγικές απολαύσεις ακόμα και στην μικρότερη βόλτα; Θα τα βρείτε όλα στο νέο 208, όπως τα βρήκαμε και εμείς και ιδού η απόδειξη.

Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 208 με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα των 100 ίππων στην εξοπλιστική έκδοση Allure. Με τιμή στα 17.100 ευρώ, ίσως είναι απλά θέμα χρόνου να γίνει best seller. Οι υπεύθυνοι σχεδίασης κατάφεραν να προσαρμόσουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας όπως 3008 και 5008, σε ένα μοντέλο compact διαστάσεων, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Το νέο Peugeot 208 υιοθετεί την λογική με το μακρύ καπό και την μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ, τις χαρακτηριστικές νυχιές στα φωτιστικά σώματα αλλά και την πίσω οριζόντια φάσα, σχεδόν όπως τα νεότερα ομόσταυλα αδέρφια του.

Μαζί με τις έντονες νευρώσεις στο καπό και τον εντυπωσιακό νέο προφυλακτήρα με τα LED φωτιστικά σώματα, δημιουργεί ένα ξεχωριστό αισθητικά σύνολο που η αλήθεια είναι πως δύσκολα δεν θα έχει καθολική αποδοχή.  Σύμμαχος στα έντονα και γεμάτα περιέργεια βλέμματα των περαστικών, το ιδιαίτερα έντονο κόκκινο Elixir χρώμα του μοντέλου δοκιμής.



Η λίστα εξοπλισμού της έκδοσης Allure τα βάζει σκούρα ακόμα και στις πλούσιες εκδόσεις του ανταγωνισμού καθώς μεταξύ άλλων φέρνει: αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζού, προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, σύστημα Lane Keeping Assist, Cruise Control, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας,  ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα ημέρας LED, μάσκα με χρωμιωμένα 3D στοιχεία, 16άρες ζάντες αλουμινίου, το Peugeot 3D i-cockpit περιβάλλον με υπερυψωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών 3D, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και 3 θύρες φόρτισης usb με μία εκ των οποίων Type C.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις