Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Με επιδόσεις που επαρκούν

Διαβάστηκε από 5575 αναγνώστες - 28/7/2021

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου της δοκιμής συναντήσαμε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοτέρ της εταιρείας. Πρόκειται για τον T-GDi, έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ., ο οποίος είναι υπερτροφοδοτούμενος και συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Έτσι, η ισχύς του αγγίζει τους 120 ίππους και η ροπή φτάνει τα 172 Nm. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω του χειροκίνητου iMT έξι σχέσεων, το οποίο δίνει στον κινητήρα τη δυνατότητα να απενεργοποιείται πλήρως εν κινήσει όταν το φορτίο είναι μηδενικό. Πρόκειται για το λεγόμενο «coasting mode» που δημιουργεί συνθήκες ρολαρίσματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί ευεργετικά για την κατανάλωση, η οποία κυμαίνεται στα 7 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες οδήγησης (5,8 λτ./100 χλμ. η εργοστασιακή κατανάλωση κατά WLTP). Τέλος, ικανοποιητικές είναι και οι επιδόσεις που προσφέρει ο συγκεκριμένος κινητήρας, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11,9 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

Kοινοποίησε το »


Στον δρόμο: Ικανοποιητικό εντός και εκτός δρόμου
Το Hyundai Kona καταφέρνει και στην ανανεωμένη του έκδοση να κινείται αξιοπρεπώς σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Οι συμπαγείς διαστάσεις του το καθιστούν ξεκούραστο στο αστικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα κινείται υποδειγματικά και στον αυτοκινητόδρομο, με τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό (Cd 0.33) να έχει ως αποτέλεσμα την απουσία αεροδυναμικών θορύβων. Όταν ο ρυθμός οδήγησης αυξηθεί το τιμόνι γίνεται σχετικά «ασαφές», ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα φρένα και το σύστημα ανάρτησης που λειτουργούν υποδειγματικά. Τέλος, η απόσταση των 170 χλστ. από το έδαφος καθιστά μη απαγορευτικές τις «off road» διαδρομές, ενώ τα τρία προγράμματα οδήγησης (ECO, Normal και Sport) είναι εκεί για να διαμορφώσουν την απόκριση του κινητήρα και όχι μόνο.



Η τιμή του ανανεωμένου Hyundai Kona με τον ήπια υβριδικό T-GDi και το χειροκίνητο iMT έξι σχέσεων ξεκινά από τα 19.490 ευρώ, αλλά με την έκπτωση που βρίσκεται σε ισχύ τη δεδομένη στιγμή, το τελικό κόστος ορίζεται στα 18.990 ευρώ. Εννοείται ότι όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Hyundai, υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ανεξαρτήτων χιλιομέτρων.

Συμπέρασμα
Το ανανεωμένο Hyundai Kona διατηρεί όλες εκείνες τις «αρετές» με τις οποίες μας συστήθηκε και πλέον επανέρχεται πιο ολοκληρωμένο και τεχνολογικά προηγμένο στην κατηγορία των μικρών SUV. Σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή και τον κορυφαίο εξοπλισμό, μετατρέπεται σε μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »