Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Kia Rio 1,4 CRDi 90 PS. Διαβάστε τα όλα στο πλήρες άρθρο.

Διαβάστηκε από 7071 αναγνώστες - 29/11/2017

Μετά από 3 γενιές ύπαρξης στην αγορά, το Kia Rio 4ης γενιάς βάζει πιο δυνατά από ποτέ την εταιρεία στην μικρή κατηγορία. Το δοκιμάζουμε στην ισχυρότερη diesel έκδοσή του, με τον 1,4 λτ. κινητήρα των 90 ίππων. Μπορεί το Rio να απειλήσει τους ανταγωνιστές του;

Για τους οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση, το Kia Rio στην έκδοσή του με τον diesel κινητήρα των 90 ίππων, είναι η εναλλακτική πρόταση στο πολύ καλό 1.000άρι βενζίνης των 100 ίππων, που δοκιμάσαμε πρόσφατα. Και τα δύο μοιάζουν περισσότερο ικανά από ποτέ να μπουν δυνατά στην πολύ απαιτητική κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων της χώρας μας, αφού χαρακτηρίζονται από πληρότητα και εξαιρετικό Value for money. Αν συνοδέψουμε αυτά τα στοιχεία με την ισχυρή «επανεκκίνηση» της ελληνικής αντιπροσωπείας, τότε γίνεται σαφές ότι η Kia και ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση, το Rio, δηλώνει βροντερά το «παρών» και επιθυμεί όχι μονο μερίδιο στην αγορά, αλλά αυτό του...λέοντος! 


Αισθητικά, το Rio με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,4 λίτρων δεν διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα, κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο. Το μοντέλο παραμένει ιδιαίτερα καλαίσθητο και επιβλητικό για τα δεδομένα της κατηγορίας. 
Σημαντικό ρόλο στην αυτή εντύπωση παίζουν και οι «γεμάτες» διαστάσεις του αλλά και η «tiger nose» αισθητική της εταιρείας, που εκφράζεται κυρίως από την σχεδίαση του εμπρόσθιου μέρους.    

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις