Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με το VW ID.3 στους δρόμους...

Διαβάστηκε από 8196 αναγνώστες - 3/11/2019

Τέσσερις ρόδες; Έχει. Τιμόνι; Βεβαίως. Κλασική σχεδίαση VW; Ελαφρώς διαφορετική σε σχέση με έως τώρα, αλλά ναι. Η δύση του ήλιου συμπίπτει με το ID.3. Ακριβώς αυτό το μοντέλο φοβήθηκαν πολλοί αναγνώστες μας, όσον καιρό (τους τελευταίους μήνες δηλαδή) αναφερόμασταν στην κίνηση, που θα έσωζε τη VW.

«Κίνηση που θα έσωζε τη VW;» Ναι. Ας ρίξουμε μια ματιά στην προτελευταία Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) πριν από τέσσερα χρόνια. Εκείνον τον καιρό, όλος ο κόσμος για τους ανθρώπους από το Wolfsburg ήταν εντάξει, παρουσίαζαν ένα πρωτότυπο της Bugatti 1.500 PS, ενώ οι μεγάλης χωρητικότητας diesel κινητήρες βρίσκονταν στην κορυφή του ενδιαφέροντός τους. Λίγες μέρες αργότερα όμως, ο άσφαλής (όπως νόμιζαν) κόσμος γύρω τους κατέρρευσε. Ξέσπασε το σκάνδαλο diesel, ο διευθύνων σύμβουλος Winterkorn έφυγε, και στις ΗΠΑ έπεφταν βροχή τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων για την απάτη με το diesel.



Πάντως, μέσα σε όλο αυτό το χάος, ένας παράγοντας είχε ήδη ένα σχέδιο διάσωσης: Ο τότε επικεφαλής της μάρκας VW και σήμερα ηγέτης του ομίλου, Herbert Diess. «Θα προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση έναντι του diesel και θα τη φέρουμε στην ευρεία παραγωγή, σε δική μας πλατφόρμα. Θα είναι μία πρόταση προσιτή σε όλους, όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα για να αποκτήσουν ένα Golf».
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις