Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Mega» Test Ελαστικών

Διαβάστηκε από 103028 αναγνώστες - 1/8/2019

Η ατμόσφαιρα μυρίζει άσφαλτο και καμμένα ελαστικά. Το σφυροκόπημα των... κομπρεσέρ δονεί τα pit και ο αέρας έχει γεμίσει από την αγωνιστικού τύπου αύρα. Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν γι αυτό το test 11 διαγωνιζόμενα σετ ελαστικών της διάστασης 245/45 R 18, ανάμεσα σε αυτά τέσσερις ολοκαίνουργιες προτάσεις των Bridgestone, Goodyear, Nokian και Pirelli.

Στην πίστα για τους αγώνες, όπως στην καθημερινότητα της κυκλοφορίας, μόνο με καλά ελαστικά είναι κανείς εξασφαλισμένος σε κάθε περίπτωση. Η δοκιμή μας σας ενημερώνει για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νεότερης γενιάς των ελαστικών 18 ιντσών.



Μετά από τον τελικό έλεγχο για τη σωστή πίεση των ελαστικών, το φανάρι των pit γίνεται πράσινο. Τα σπορτίφ ελαστικά με το 18άρι προφίλ πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους στη γεμάτη στροφές πίστα του Wachau. Στην αρχή γίνεται ένας γύρος προθέρμανσης και στη συνέχεια ακολουθούν οι αντικειμενικές οδηγικές εντυπώσεις με την απόκριση του τιμονιού, τη σταθερότητα των δύο αξόνων, τη συμπεριφορά κατά την αλλαγή λωρίδας, προτού φτάσουμε στους χρονομετρημένους γύρους της πίστας, όπου τα ελαστικά οδηγούνται στα όριά τους.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις