Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Πιο μοντέρνο και με έκδοση υγραερίου το ανανεωμένο Kia Ceed

Διαβάστηκε από 11520 αναγνώστες - 14/7/2021

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην γκάμα της Kia ανανεώθηκε. Το facelift μικρομεσαίο, Kia Ceed, έρχεται πιο μοντέρνο σχεδιαστικά με νέα φώτα και ανασχεδιασμένη γρίλια. Περισσότερες οι επιλογές κινητήρα, από mHEV μοτέρ βενζίνης και diesel, σε Plug-in hybrid και έκδοση διπλού καυσίμου με υγραέριο.

Η επιτυχία της Kia στην ευρωπαϊκή αγορά έχει ανεξίτηλη την σφραγίδα του μικρομεσαίου Ceed. Αν και ανταγωνίζεται ένα best seller της κατηγορίας όπως το Volkswagen Golf, το κορεατικό μικρό επιβιώνει και καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο από την «πίτα» των πωλήσεων στην Γηραιά Ήπειρο. Συνολικά για την Kia, μάλιστα, το ποσοστό φτάνει στο 28%, οπότε δικαιολογημένα περιμέναμε το κάτι παραπάνω στην ανανέωση του Kia Ceed, η οποία και παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα (14/7).

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Πιο μοντέρνο design, ανανεώθηκαν φώτα και γρίλια

Στο hatchback Kia Ceed GT Line και GT ξεχωρίζουν τα 48 στοιχεία σχήματος κηρήθρας στα πίσω φώτα.

Στο hatchback Kia Ceed GT Line και GT ξεχωρίζουν τα 48 στοιχεία σχήματος κηρήθρας στα πίσω φώτα.

Όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειονότητα των facelift μοντέλων έτσι και στην περίπτωση του ανανεωμένου Kia Ceed οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τον σχεδιασμό στα φώτα και την μάσκα. Ξεκινώντας με την γρίλια είναι εμφανείς οι νέες μεταλλικές πινελιές (κλειστή στην Plug-in hybrid έκδοση). Αλλαγμένος οπτικά είναι ο προφυλακτήρας ο οποίος στον πρόβολο του αυτοκινήτου έχει μία μαύρη γυαλιστερή επένδυση στο πλάι, σε συνέχεια των αεραγωγών. Νέες είναι και οι ζάντες, συνδυασμένες με τέσσερα καινούργια χρώματα αμαξώματος (Experience Green, Yucca Steel Grey, Machined Bronze και Lemon Splash).
 
Σχετικά με τα φώτα βλέπουμε νέους προβολείς τριών σημείων σε σχήμα βέλους (daytime lights) οι οποίοι αντικαθιστούν τους LED τεσσάρων σημείων στο προ-facelift μοντέλο. Ειδικά στις GT Line εκδόσεις εξοπλισμού και την κορυφαία έκδοση GT εντυπωσιάζουν οι ανασχεδιασμένοι πίσω προβολείς που έχουν λεπτομέρειες από 48 στοιχεία σχήματος κηρήρθας. Μάλιστα, σε κάθε στροφή του αυτοκινήτου μαζί με τα φλας ανάβουν προοδευτικά και τα δυναμικά πίσω φώτα του Kia Ceed.
 
Νέες επενδύσεις στο ψηφιακό εσωτερικό, καινούργιος λεβιές σε GT Line και GT
Περιορισμένες είναι αλλαγές στην καμπίνα του ανανεωμένου μικρομεσαίου. Σταθερός παραμένει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος συνοδεύεται από μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Υποστηρίζονται ασύρματες υπηρεσίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, υπάρχει υποδοχή φόρτισης USB στην κεντρική κονσόλα, θερμαινόμενα μπροστινά και πίσω καθίσματα, μαζί με αυτόματο έλεγχο κλιματισμού διπλής ζώνης και ηχοσύστημα οκτώ ηχείων JBL. Όσον αφορά την διακόσμηση, υπάρχουν τρεις νέες επιλογές επένδυσης (πέντε συνολικά), μαζί με νέο λεβιέ ταχυτήτων στις εκδόσεις GT Line και GT.

Διαθέσιμη και στο ProCeed έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης-υγραερίου απόδοσης 100 ίππων.

Διαθέσιμη και στο ProCeed έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης-υγραερίου απόδοσης 100 ίππων.

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε