Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Connectivity

Διαβάστηκε από 32787 αναγνώστες - 4/9/2018

Η τεχνολογία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει ασύλληπτα άλματα και φυσικά ο κόσμος του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της προόδου.

Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο λοιπόν μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο, να βρει μόνο του χώρο στάθμευσης   ή ακόμα και να σου κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Ίσως για μερικούς αυτά να έχουν ελάχιστη σημασία αλλά για πολλούς πλέον αποτελούν μέρος τη καθημερινότητας και αναζητούν τέτοιες ευκολίες ακόμα και στο αυτοκίνητο. Ξεχώρισαν τα Volvo XC40, το VW T-ROC και το Peugeot 5008. 

1. Volvo XC 40 - Με υπηρέτη 24/7
Η εφαρμογή Volvo On Call συνδέει το τηλέφωνο, το tablet ή άλλη φορητή συσκευή με το Volvo XC40 για απομακρυσμένη πρόσβαση στο αυτοκίνητο και μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες. Σας επιτρέπει να προθερμάνετε ή να δροσίσετε το Volvo XC40, να το κλειδώσετε ή να το ξεκλειδώσετε από μακριά ακόμα και να το βρείτε σε έναν αχανή χώρο στάθμευσης ενώ οι λειτουργίες του είναι πραγματικά ατελείωτες. Μια άλλη ενδιαφέρουσα τεχνολογία που συναντάμε στο νέο Volvo είναι η δυνατότητα να φορτίσετε το κινητό σας ασύρματα χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη θέση στην κεντρική κονσόλα. Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι χάρη στην 360ο κάμερα και έτσι είναι πραγματικά δύσκολο να γρατζουνίσετε το αυτοκίνητο σας.

2. VW T-ROC - Σε συνδέει με το μέλλον
Η VW όπως είδαμε έχει προσθέσει μια ατελείωτη λίστα προηγμένου εξοπλισμού ενώ η συνδεσιμότητα και τα περιφερειακά συστήματα προκαλούν ζαλάδα. Αναφέρουμε την σύνδεση στο διαδίκτυο, την ασύρματη φόρτιση, και τον μοναδικό ψηφιακό πίνακα οργάνων που μπορεί να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες μπροστά στα μάτια του οδηγού. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι στο T-ROC υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα σας: Με την προαιρετική υπηρεσία Emergency Call, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης της Volkswagen όλο το 24ωρο, πιέζοντας το κόκκινο πλήκτρο SOS. Σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση των αερόσακων, γίνεται αυτόματη κλήση για βοήθεια. Το σύστημα αυτό δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στην χώρα μας.

3. Peugeot 5008 - Ποιος να συνδεθεί μαζί σου;
Το νέο i-Cockpit της Peugeot συμβάλλει στη δημιουργία ενός high-tech περιβάλλοντος στο εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Peugeot 5008 SUV. Ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12.3” τεχνολογίας HUD (head-up display), οθόνη αφής 8.0» στο ταμπλό, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών μικρής διαμέτρου, και αυτόματο κιβώτιο με λεβιέ που αλλάζει ταχύτητες με ένα μόνο άγγιγμα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου SUV που συμβάλλουν καθοριστικά στην δημιουργία μοναδικών και εντυπωσιακών οδηγικών εμπειριών.Η ψηφιακή απεικόνιση των πληροφοριών στην πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη των 12.3” του συστήματος head-up στο νέο Peugeot 5008 SUV, δίνει τέλος στην εποχή των αναλογικών ενδείξεων. Η οθόνη εμφανίζεται πάνω από τη στεφάνη του τιμονιού, ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, γεγονός που αυξάνει καθοριστικά το επίπεδο ασφαλείας κατά την οδήγηση. Το μικρό πολύ-λειτουργικό τιμόνι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αυξάνει την οδηγική απόλαυση, αλλά και την ευκολία στους χειρισμούς. Η μικρή του διάμετρος κάνει τo παρκάρισμα παιχνίδι.

Συμπέρασμα: Μικρές οι διαφορές μεταξύ τους καθώς τα 3 μοντέλα διαθέτουν στον βασικό ή στον προαιρετικό τους εξοπλισμό πραγματικά τα πάντα. Η τεχνολογία κάνει άλματα και συμπαρασέρνει κάθε κατηγορίας αυτοκίνητο. Οι 3 που ανεβαίνουν στο βάθρο το έχουν καταλάβει και καταφέρνουν να έχουν συστήματα που θα υιοθετήσουν οι άλλοι αύριο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ