1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με Opel Corsa

Διαβάστηκε από 25643 αναγνώστες - 11/11/2019

Το Opel Corsa του Martin Zillig έχει διανύσει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. 23 χρόνια τώρα, κυκλοφορεί στους δρόμους και βάζει τις βάσεις για ακόμα 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα…

 
 
Απόλυτη σιγή κυριαρχεί τη στιγμή, που ο κινητήρας του παλιού Opel Corsa σβήνει. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μια ομάδα δημοσιογράφων από διάφορες χώρες αναρωτιέται, τι δουλειά είχε αυτό το παλιό, σκουριασμένο Opel στην παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Corsa.

Τι θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον σε ένα παλιό Corsa B, το οποίο φέρει εμφανώς τα 23 χρόνια ζωής του; Πολύ απλά: Αυτό το Corsa είναι ένας εκατομμυριούχος. Έχει διανύσει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα!Εδώ και 21 χρόνια, ο ιδιοκτήτης του, Martin Zillig, κάνει τις βόλτες του με το... υπερμεταχειρισμένο diesel αυτοκίνητό του στην περιοχή, που μεγάλωσε, στην Κάτω Ρηνανία, αλλά και στη γειτονική Ολλανδία. Μάλιστα, το καλοκαίρι, που ημερολογιακά τελείωσε πρόσφατα, η εξαψήφια ένδειξη των χιλιομέτρων... μηδένισε. Αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος για τους ιθύνοντες της Opel, να προσκαλέσουν αυτό το Corsa και τον ιδιοκτήτη του στην πρεμιέρα του... δισέγγονου του συγκεκριμένου μοντέλου. Στην πράξη, ο 43χρονος μηχανικός ψηλαφίζει με ενδιαφέρον το cockpit του αυτοκινήτου, συζητά με τον αρχισχεδιαστή της Opel, Friedhelm Engler, για τη νέα γραμμή του σύγχρονου Corsa και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά, η οποία επίσης θα διατίθεται με diesel κινητήρα. Για να το αποκτήσει, όμως, θα πουλήσει το παλιό; «Ποτέ», επιμένει ο Zillig και συμπληρώνει: «Αυτό το Corsa το έχω, όπως τα παιδιά μου.» Όποιος προσέξει και ακούσει το παλιό, σκουριασμένο μοντέλο, θα πρέπει τουλάχιστον να... καταπιεί.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ