Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Αγοράζεις την πιο πλούσια έκδοση του μοντέλου, σε καλύτερη τιμή

    Διαβάστηκε από 26900 αναγνώστες - 16/3/2020

    Αναμφίβολα ο κάθε αγοραστής αναζητά όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό στο επόμενο αυτοκίνητο του. Για αυτό και οι εταιρίες δημιουργούν διάφορες εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα, από την «βασική» που περιέχει τα κυρίως απαραίτητα, μέχρι και την πιο πλούσια που διαθέτει κάμερες, οθόνες infotainment και πολλά εξτρά σε τομείς ψυχαγωγίας και ασφάλειας.

    Σε ένα καινούργιο μοντέλο, το χάσμα από την «απλή» έως την πλούσια έκδοση συνήθως μετριέται από 2 έως και 5 χιλιάδες ευρώ, μεταμορφώνοντας το αυτοκίνητο αναλόγως και αυξάνοντας τις δυνατότητες του. Στην περίπτωση όμως ενός καλού μεταχειρισμένου το οποίο συναντάται στην πιο πλούσια εκδοχή του, αυτή η διαφορά σχεδόν εκμηδενίζεται, με αποτέλεσμα ο αγοραστής να καταφέρνει να αγοράσει την πιο πλούσια έκδοση μη πληρώνοντας παραπάνω χρήματα στην τελική τιμή.

    Είτε μιλάμε για ένα μίνι ή μικρό μοντέλο, ή ακόμα καλύτερα για ένα πιο premium αυτοκίνητο, ο εξοπλισμός μπορεί να το μεταλλάξει κατά 100%. Η πλούσια έκδοση σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, πολλές φορές ανεβάζει επίπονα το κόστος, και έτσι οι περισσότεροι αγοραστές ξεκινούν τις εκπτώσεις στις απαιτήσεις τους. Στη περίπτωση όμως ενός καλού μεταχειρισμένου, ο πλούσιος εξοπλισμός μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς να επιβαρύνεται αισθητά η τελική τιμή.
     

    Το καινούργιο αυτοκίνητο χάνει τον πρώτο χρόνο το 30% της αξίας του. Με τα ίδια χρήματα ανεβαίνετε κατηγορία σε ένα μεταχειρισμένο και αγοράζετε τα έξτρα του αυτοκινήτου δωρεάν. Ένα αυτοκίνητο με παλαιότητα 2-4 ετών, αποτελεί ξεκάθαρα την πιο συμφέρουσα και κερδοφόρα αγορά η οποία προσφέρει περισσότερα και κρατάει την αξία του για περισσότερο διάστημα αναλλοίωτη.
     
    Έτσι, ένα μεταχειρισμένο στην πλούσια εκδοχή του είναι πολλές φορές πιο καλή και συμφέρουσα επιλογή από την αγορά του ίδιου μοντέλου ως καινούργιου, αλλά με πολύ πιο φτωχό εξοπλισμό. Η έρευνα λοιπόν οφείλει να προσανατολίζεται προς αυτή τη κατεύθυνση, κάτι το οποίο μπορείτε να δείτε έμπρακτα και σε μία από τις κορυφαίες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, την Alivizatos Cars σε ένα από τα 3 καταστήματα τους στη Λεωφόρο Πεντέλης. Μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι πόσο κερδισμένοι βγαίνετε από την επιλογή ενός πλούσιου μεταχειρισμένου με παλαιότητας 2 έως 4 ετών.