Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Toyota Yaris 1.5P 5D 125 PS: Εντυπωσιακό, δυναμικό και ευρύχωρο

Διαβάστηκε από 57676 αναγνώστες - 3/9/2021

To Toyota Yaris των 125 ίππων κοστίζει 16.850 ευρώ στην έκδοση Active Plus.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση: Εντυπωσιάζει από μακριά
Το νέο Toyota Yaris έχει έντονο και δυναμικό παρουσιαστικό, που διακατέχεται από φαρδιές και μυώδεις γραμμές. Ο εμπρόσθιος πρόβολος είναι εντυπωσιακός, οι κολώνες είναι επικλινείς και παραπέμπουν σε coupe αμαξώματα, ενώ τα φουσκωμένα φτερά και τα φανάρια με μαύρες λεπτομέρειες ενισχύουν την sport εικόνα.

Εσωτερικό: Με έμφαση στην εργονομία
Περνώντας στην καμπίνα του νέου Toyota Yaris, παρατηρούμε αμέσως τον λιτό σχεδιασμό, ο οποίος δεν έχει πολλές υπερβολές και ξεχωρίζει για την εργονομία του. Πίσω από το τιμόνι υπάρχουν 3 οθόνες, 2 στρογγυλές (στροφόμετρο και ταχύμετρο) και μία κεντρική, ενώ στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του infotainment.

Χώροι: Ανετοι και πρακτικοί
Το νέο Toyota Yaris παραμένει ως ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, παρόλο που οι διαστάσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πριν. Το διαθέσιμο πλάτος της καμπίνας εμπρός είναι 139 εκατοστά, και πίσω 133, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 286 λίτρα και διαθέτει διπλό πάτωμα.


Δεν είναι δυναμικό μόνο στην εμφάνιση, αφού το Yaris έχει fun-to-drive χαρακτήρα

Δεν είναι δυναμικό μόνο στην εμφάνιση, αφού το Yaris έχει fun-to-drive χαρακτήρα

Κινητήρας και επιδόσεις:  125 «ατμοσφαιρικοί» ίπποι από 1500 κυβικά
Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Yaris βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 1500 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 180 χλμ/ώρα. Η κατανάλωση παραμένει χαμηλή, με τη μέση τιμή να είναι 6 λτ/100 χλμ.

Στο δρόμο: Συμπεριφορά αντίστοιχη της δυναμικής εμφάνισης
Το πάτωμα του νέου Yaris είναι πιο ελαφρύ και κατά 35% πιο άκαμπτο σε σχέση με πριν. Αυτό, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση της ανάρτησης και τα φαρδύτερα μετατρόχια, έχει ως αποτέλεσμα ένα σταθερό και fun-to-drive σύνολο. Σε αυτό συμβάλλουν επίσης η sport θέση οδήγησης και η καλή αίσθηση του τιμονιού και των φρένων.

Εν κατακλείδι, το νέο Toyota Yaris είναι άκρως εντυπωσιακό και διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει με επιτυχία τη βαριά κληρονομιά που φέρει. Η εμφάνιση, παράλληλα με την οδηγική συμπεριφορά, τις επιδόσεις αλλά και την οικονομία, το κάνουν να «βλέπει» την κορυφή της κατηγορίας. 
 

Kοινοποίησε το »