Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδανικά η βάση του κινητού πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κεντρικά στο παρμπρίζ, στα δεξιά του οδηγού (θέση 1). Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, η καλύτερη θέση είναι στην άκρη αριστερά του τιμονιού (θέση 2).

Το ύψος του καθίσματος & γενικές συμβουλές

25/5/2023

Πριν ακόμη τοποθετήσουμε την βάση του κινητού μας τηλεφώνου πρέπει να τσεκάρουμε λεπτομέρειες που θα διευκολύνουν την δουλειά μας. Το βασικότερο όλων, πολλές φορές και αυτονόητο, είναι να ρυθμίσουμε το ύψος και την θέση του καθίσματoς. Όπως ακριβώς μας βολεύει κατά την οδήγηση, έτσι πρέπει να ρυθμίσουμε το κάθισμα και για την χρήση της βάσης κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το εξής: πως σε περίπτωση τροχαίου δεν βάζουμε αντικείμενα σε λάθος σημεία που θα προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.
 
Γενικότερα δε, υπάρχουν κάποιες νόρμες οι οποίες καθορίζουν το πού θα βάλουμε την βάση του κινητού. Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση της βάσης όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στο παρμπρίζ θα περιορίσει τυχόν εμπόδια στο οπτικό πεδίο μας. Στο ιδεατό σενάριο η βάση του κινητού πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κεντρικά στο παρμπρίζ, στα δεξιά του οδηγού (θέση 1 στην εικόνα). Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, η καλύτερη θέση είναι στην άκρη αριστερά του τιμονιού (θέση 2 στην εικόνα).
 
Σχετική με την παραπάνω οδηγία είναι και η ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας που μπορεί να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση. Σύμφωνα με αυτή, το παρμπρίζ κάθε αυτοκινήτου χωρίζεται στις ζώνες Α και Β. Η ζώνη Α είναι μία λωρίδα πλάτους 290 χλστ. σε ευθεία πάνω από το κέντρο του τιμονιού μέχρι το υψηλότερο σημείο που φτάνουν οι υαλοκαθαριστήρες, ενώ η ζώνη Β καλύπτει το υπόλοιπο παρμπρίζ. Κάθε συσκευή που τοποθετείται στον χώρο αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 χλστ. στην ζώνη Α ή τα 40 χλστ. στην ζώνη Β. Φυσικά, αυτό μία γενική κατεύθυνση μιας και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έχει το κριτήριο του πότε υπάρχει ή όχι καλή ορατότητα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: 0
Ψάχνεις για Service;
 
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ