Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φρέσκαρε το σαλόνι του αυτοκινήτου σου

Διαβάστηκε από 43211 αναγνώστες - 7/3/2018

Πρόσεχε το σαλόνι του αυτοκινήτου σου σαν του σπιτιού σου. Μάθε γιατί αξίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις και πόσο θα κοστίσουν.

Πολλές φορές και με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην περιποίηση του εσωτερικού, με αποτέλεσμα να φτάσει η στιγμή που θα χρειαστεί είτε η αλλαγή είτε η επισκευή των ταπετσαριών.

Στην πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών, τα πρώτα που φθείρονται είναι τα καθίσματα με πρώτο αυτό του οδηγού, λόγω της συχνότερης χρήσης του, ενώ σε πολλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από οικογένειες με μικρά παιδιά, το πίσω κάθισμα έχει την τιμητική του, απόρροια της έλλειψης προσοχής των παιδιών.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε απ έξω την εσωτερική οροφή του αυτοκινήτου, η οποία αλλάζει χρώμα ειδικά στην περίπτωση, που οι χρήστες του αυτοκινήτου είναι καπνιστές, αλλά και από τα καυσαέρια του δρόμου, που συσσωρεύονται μέσα, όταν το αμάξι ταξιδεύει με ανοιχτά τα παράθυρα.


Θα την αλλάξεις για ομορφιά ή για την υγεία σου;

Τόσο από το καυσαέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, όσο και από τον καπνό του τσιγάρου των επιβατών, εισέρχονται μικροοργανισμοί, η οποίοι συσσωρεύονται στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου και όπως είναι κατανοητό είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για την υγεία μας, μιας και όση ώρα είμαστε στο αυτοκίνητο είναι και αυτοί μαζί μας.

Ένας άλλος λόγος που απαντά στο γιατί η ταπετσαρία πρέπει να αλλάξει είναι η αισθητική πλευρά. Με το φώς του ήλιου αλλά και τη μακροχρόνια χρήση, είναι φυσικό τα χρώματα της ταπετσαρίας να ξεθωριάζουν και τα υφάσματα να τριφτούν, καταστρέφοντας έτσι την εικόνα του αυτοκινήτου μας. Πάντα βέβαια υπάρχει και η φυσική φθορά. Με τη συνεχή τριβή που δέχεται το υλικό, θα φτάσει στο σημείο να σκιστεί και να έρθει στην επιφάνια το, από κάτω στρώμα του καθίσματος. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η ζημιά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό στο κάθισμα, κάτι που αυτόματα σημαίνει περισσότερο κόστος για την αποκατάστασή της. 



Μάθε τα πάντα για τις δερμάτινες επενδύσεις
Όσοι επιθυμούν να αλλάξουν καλύμματα στο αυτοκίνητό τους πρέπει να γνωρίζουν, ότι στην αγορά υπάρχουν επαγγελματίες, που ασχολούνται μόνο με τη συγκεκριμένη εργασία, όντας εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο τομέα, προσφέροντας έτσι πολύ καλό αποτέλεσμα με το πέρας της εργασίας τους.

Σε ότι αφορά την κατηγορία των δερμάτινων ταπετσαριών, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι απαραίτητο από τη πρώτη κιόλας στιγμή να πραγματοποιείται επιπλέον συντήρηση, που θα αποφέρει στο δέρμα μια ανθεκτικότητα στο πέρασμα του χρόνου. Πως γίνεται αυτή; Αγοράζοντας από το εμπόριο κάποιο από τα πολλά προϊόντα (αλοιφές και ειδικά πανάκια) που μας βοηθούν με μια απλή επάλειψη πάνω στο δέρμα να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Αξίζε να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η φθορά είναι σε κάποιο από τα καλύμματα των καθισμάτων  του αυτοκινήτου ή στο τιμόνι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μόνοι μας την αλλαγή, αγοράζοντας και τοποθετώντας μόνοι μας το νέο κάλυμμα.  


Τips για να αποφύγετε τη ταλαιπωρία
Πρώτα από όλα αν αποφασίσετε να κάνετε μια τέτοια δουλειά θα είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιο άνθρωπο που θα είναι έμπειρος ή θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και το σαλόνι μας να επισκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε εγγυήσεις, για την εργασία ή για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνετε πως, όποιο πρόβλημα υπάρξει, μετά την επιδιόρθωση της ζημιάς θα λυθεί άμεσα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για την τσέπη σας.

Τέλος αν αποφασίσετε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε μόνοι σας τα καλύμματα, θα πρέπει να προσέξετε τι  θα αγοράσετε. Επειδή η γκάμα των καλυμμάτων είναι μεγάλη, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις διαστάσεις των καλυμμάτων, οι οποίες αναφέρονται επάνω στη συσκευασία, ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι πως θα ταιριάξουν χωρίς προβλήματα στο αυτοκίνητό σας.



Πόσο κοστίζει μία αλλαγή. Κάντο καινούργιο με μερικά ευρώ!
Ενδεικτικό κόστος για δερμάτινες επενδύσεις:
  • Δερμάτινο τιμόνι αυτοκινήτου από 80 ευρώ
  • Επισκευή ουρανού καμπίνας από 160 ευρώ
  • Ολόκληρο σαλόνι μετατροπή σε δερμάτινο από 700 ευρώ
Ένας πλήρης καθαρισμός σαλονιού ξεκινά από τα 50 ευρώ ενώ μία αλλαγή στις μοκέτες δε ξεπερνά τα 40 ευρώ. Στα καλύμματα η αγορά είναι αχανής  και οι τιμές ξεκινούν από τα 15 ευρώ για το πιο απλό σετ και φτάνουν τα 100, ανάλογα με το ύφασμα και τον τρόπο τοποθέτησης.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις