Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ποιο είναι το σωστό χρώμα του λαδιού;

Ποιο είναι το σωστό χρώμα του λαδιού;

Διαβάστηκε από 5789 αναγνώστες - 1/7/2022

To χρώμα του λαδιού του κινητήρα μπορεί να σου πει πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μοτέρ σου! Εσύ ξέρεις να το «διαβάζεις»?

Λάδια μηχανής: Το χρώμα λέει πολλά!

Τα λιπαντικά της μηχανής δεν είναι απλή υπόθεση! Υπάρχουν  6 «Ιεροί» κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τα μέταλλα της μηχανής και ταυτόχρονα να μπορείς να αναγνωρίζεις τι συμβαίνει στα σωθικά του μοτέρ, βλέποντας το χρώμα των λαδιών πάνω στο δείκτη. Διότι δεν αρκεί να μετράμε μόνο τη ποσότητα αλλά να ελέγχουμε και την απόχρωση για να είμαστε σίγουροι.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κεχριμπαρένιο χρώμα σημαίνει σωστό και καινούργιο λάδι

Ένα καλής ποιότητας καινούργιο λιπαντικό έχει ένα ημιδιαφανές κεχριμπαρένιο χρώμα. Μετά από την προσθήκη του στο μοτέρ και την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, το λάδι γίνεται ελαφρώς πιο σκούρο λόγω των υποπροϊόντων της καύσης και της προστασίας που προσφέρει λόγω της παρεμπόδισης της σκουριάς. Σε καμία περίπτωση μια πιο σκούρα απόχρωση του κεχριμπαριού δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα.
 

Μαύρο χρώμα σημαίνει παλιό λάδι που θέλει αλλαγή

Αν το λάδι του κινητήρα είναι μαύρο, τότε χρειάζεται άμεση αλλαγή. Το συγκεκριμένο χρώμα υποδηλώνει ότι το λιπαντικό είναι πολυκαιρισμένο κι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μοτέρ, π.χ. φράζοντας τις γραμμές της επιστροφής του καυσίμου και επηρεάζοντας αρνητικά την απόδοση του
 

Καφέ ή γκρι χρώμα είναι σημάδι «μόλυνσης» του κινητήρα

Αν δεις τα λάδια σου να έχουν πάρει καφέ ή γκρι κι έχουν γαλακτώδη ή αφρώδη υφή τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα συνεργείο. Το λιπαντικό έχει «μολυνθεί» από διαρροή ψυχτικού υγρού και επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία του μοτέρ που δεν μπορεί να φτάσει σε κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις