Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εμφάνιση-σχεδίαση: Ξεχωρίζει το Civic, πιο συντηρητικά τα Golf - i30

13/3/2019

Golf R-Line:  Ο σοβαρός... το έριξε έξω
Θα ήταν το λιγότερο ιεροσυλία να σχολιάσουμε την σχεδιαστική γραμμή του Golf, καθώς πάνω από το 90% του πληθυσμού μάλλον την ξέρει από έξω. Οπότε ας σταθούμε περισσότερο στις αλλαγές της R Line έκδοσης. Συναντάμε λοιπόν, σπορ προφυλακτήρα ειδικής σχεδίασης R, διευρυμένα πλευρικά μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, πίσω αεροτομή οροφής ειδικής σχεδίασης και πολλά ακόμα μικρά αλλά σπορ τεχνάσματα.  Μας αρέσουν πολύ οι 17άρες ζάντες αλουμινίου οιοποίες εξοπλίζονται και με αντικλεπτικάμπουλόνια. Γενικότερα, μπορεί οι αλλαγές να είναι χειρουργικά εστιασμένες, αλλάζουνε όμως άρδην την εικόνα του Golf.

Hyundai i30: Λιγότερο επιθετικό μα κομψό και με δικό του χαρακτήρα
Φρέσκια και πιο προσγειωμένη θα χαρακτηρίσουμε την σχεδίαση του νέου i30, καθώς είναι σίγουρα πιο ήπια από πριν. Η σχεδιαστική γραμμή είναι ένα κράμα ανάμεσα στις δύο πρώτες γενιές, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται γνωστά στοιχεία, όμορφα ενωμένα, τα οποία εν τέλει του δίνουν ένα μοναδικό προσωπικό στυλ.  Η νέα υπογραφή είναι η μεγάλη μπροστινή μάσκα, την οποία σίγουρα θα δούμε και στις υπόλοιπες παραλλαγές του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως στο στεισον βάγκον.  Σπορ λεπτομέρειες έξυπνα τοποθετημένες, οι οποίες δεν του κλέβουν τον οικογενειακό χαρακτήρα. Τίποτα δεν φωνάζει μα και τίποτα δεν είναι βαρετό.

CivicΕξωτικό παρουσιαστικό με πολλές έντονες γραμμές που θυμίζουν supercar
Η εμφάνιση του ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του,  σπορτίφ, δυναμική και σίγουρα μοναδική. Θα απορήσουμε πραγματικά  εάν δεν κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν στο πέρασμα του, χωρίς φυσικά να υπάρξουν και εκείνοι που πιθανόν να το χαρακτηρίσουν κραυγαλέο. Οι ανάγλυφες (εμπρός και πίσω) εισαγωγές αέρα, τα «αγριεμένα» φωτιστικά σώματα και οι μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί, κλέβουν αμέσως τη παράσταση.  Αεροδυναμικό πακέτο, σε ένα φανερά μεγαλωμένο αμάξωμα( σχεδόν 136mm μακρύτερο, 30mm φαρδύτερο) με εντυπωσιακή πίσω όψη που θυμίζει supercars Πάντως εάν ψάχνετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θέλετε να περνάτε απαρατήρητοι, δεν σας το προτείνουμε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ