Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδική συμπεριφορά:Πιο οδηγοκεντρικό το Civic, premium ποιότητα κύλισης το Golf, σταθερό το i30

13/3/2019

Civic: Ιδανικό για υψηλές ταχύτητες με εξαιρετικά φρένα
Το νέο Civic μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο  θα οδηγήσετε. Εάν πρέπει να κινηθείτε  εντός πόλης, είναι άνετο με ελαφρύ τιμόνι και οι αναρτήσεις θα φιλτράρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κακοτεχνίες του δρόμου, παρέχοντας άνεση στους επιβάτες για όσο διάστημα παραμείνουν στην κίνηση. Βέβαια ο μεγάλος του όγκος, δεν διευκολύνει ιδιαίτερα τις μανούβρες. Βγαίνοντας σε ανοιχτό δρόμο, παραμένει εντυπωσιακά σταθερό σε υψηλές ταχύτητες, δεν μεταφέρονται κραδασμοί στο γρήγορο τιμόνι ενώ η ανάρτηση διαχειρίζεται τέλεια το αμάξωμα, όντας σφιχτή όσο χρειάζεται. Φέρει γενικά πολλά στοιχεία από GTI, και η ουδέτερη συμπεριφορά του, οι μικρές κλίσεις του, μαζί με τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, σε κάνουν να πατάς το γκάζι τέρμα χωρίς να αγχώνεσαι λεπτό.
Ειδική αναφορά θα κάνουμε στα πολύ καλά φρένα τα οποία καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το αμάξωμα από τα 100χλμ. σε μόλις 34,8 μέτρα.

i30: Βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο
Η θέση οδήγησης θυμίζει αρκετά γερμανική σχολή, (κυρίως λόγω της ρύθμισης του τιμονιού) και είναι πραγματικά άνετη. Ο κινητήρας δεν ζορίζεται σε κανένα φάσμα των στροφών, δεν αντιδράει υπό πίεση, απλά μια μικρή υπενθύμιση. Αν το.. «πατάτε» λίγο παραπάνω, να ρίχνετε συχνά πυκνά βλέμματα στην κατανάλωση, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Εντός πόλης, δεν θα σας χαλάσει την άνεση καμία λακκούβα, ενώ είναι εντυπωσιακά εύκολο στον χειρισμό. Αν βγείτε εκτός, και συναντήσετε στροφές,  δεν θα αγχωθείτε ιδιαίτερα. Αυτό γιατί οι κλίσεις είναι περιορισμένες, η υποστροφή έρχεται φυσιολογικά, ενώ αν το λέει η καρδιά σας, μπορείτε να φέρετε στο παιχνίδι και το πίσω μέρος. Κάθε σχέση γεμίζει εντυπωσιακά με αποτέλεσμα η δύναμη του 1.000άρη να απλώνεται ομαλά και να εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο δυνατό παράθυρο ωφέλιμης λειτουργίας.

Golf: ίσως η καλύτερη ποιότητα κύλισης  
Το Golf παραμένει εκπληκτικά σταθερό, με premium ποιότητα κύλισης και ευχάριστες αντιδράσεις σε στροφές.  Η ουδέτερη συμπεριφορά του εξασφαλίζει κατά συνέπεια, χαλαρότητα σε οδηγό και επιβάτες, ενώ η απορρόφηση των ανωμαλιών, γίνεται με άνεση SUV. Τελικά ποιος χρειάζεται παραπάνω από 1.000 κ.εκ. στις μέρες μας, εφόσον μπορείς να ταξιδέψεις με premium άνεση και να απολαμβάνεις όλα τα θετικά; Το Golf παραμένει μάι σίγουρη λύση σε όλους όσους δεν αρέσουν οι εκπλήξεις.

 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ