Το πλύσιμο «στο χέρι» είναι μια πολύ οικονομική και συνάμα αποτελεσματική λύση

Προσέξτε τις κρυφές γωνίες, ειδικά αυτές στις καμάρες των θυρών.

Το χρώμα των σύγχρονων αυτοκινήτων πολύ δύσκολα θα επηρεαστεί από το αλάτι. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την διάβρωση του κάτω μέρους

Μην ξεχνάτε σένσορες και κάμερες. Υπάρχει κίνδυνος να τυφλωθεί το αυτοκίνητο.

Το πλύσιμο στο αυτόματο μηχάνημα είναι αποτελεσματικό αλλά δεν φτάνει στα κρυφά μέρη που χρήζουν προσοχής όπως οι θόλοι.

Ας τελειώνουμε με την βρωμιά!

Διαβάστηκε από 2191 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2018

Με τον χειμώνα να ανήκει ημερολογιακά τουλάχιστον στο παρελθόν θα πρέπει να προβούμε σε ένα γενικό καθαρισμό του αυτοκινήτου μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση διάβρωσης και δυσλειτουργιών. Δειτέ που χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα.

 
   
Είναι η ιδανική εποχή για έναν επιμελή καθαρισμό αυτοκινήτου. Οι βροχές στην χώρα μας τον φετινό χειμώνα ήταν πολλές ενώ τα χιόνια στα ορεινά της χώρας έδωσαν το καθιερωμένο παρόν. Αν είστε απ αυτούς που πλένετε το αυτοκίνητο σας μιας στις τόσες, μπορείτε σε ένα πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης με ελάχιστο κόστος να προλάβετε σημαντικές  βλάβες ή δυσλειτουργίες.

Προτείνουμε το πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης σε σχέση με το αυτόματο πλύσιμο σε τούνελ γιατί μπορείτε με το πιεστικό να φτάσετε στα πιο κρυφά μέρη του αμαξώματος.

Αρχικά θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους θόλους. Είναι το επίφοβο μέρος για να κάνει την εμφάνισή της η διάβρωση και εν συνεχεία η σκουριά. Το αλάτι των δρόμων είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που επιταχύνει την διάβρωση αυτή και καταστρέφει το χρώμα του αυτοκινήτου μας.

Εργαστείτε τώρα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων το φθινόπωρο.

Ένα ακόμα μέρος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι τα λάστιχα περιμετρικά των θυρών αλλά και αυτά των παραθύρων. Συγκεντρώνεται αρκετή βρωμιά και υγρασία που μπορεί να προκαλέσει το βούλωμα κάποιας εξόδου νερού και να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα κ την εισροή νερού μέσα στην πόρτα.

Το πλύσιμο «στο χέρι» είναι μια πολύ οικονομική και συνάμα αποτελεσματική λύση για να αφαιρεθούν αλάτια, λάσπες και ότι άλλο έχει πέσει κατά την διάρκεια του χειμώνα στο αυτοκίνητό μας. Με μικρό κόστος μπορούμε να αποφύγουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τους χειμερινούς λεκέδες με 5 απλά βήματα.
 
  1. Το πιεστικό νερού είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το έργο μας. Στοχεύστε και στις πιο κρυμμένες γωνίες του αυτοκινήτου ενώ όπου χρειαστεί βάλτε του χέρι για να απομακρύνεται την συγκεντρωμένη βρωμιά.2, Οι αισθητήρες και οι κάμερες χρήζουν μεγάλης προσοχής. Αφού τα πλύνετε, στεγνώσετε με ένα πανάκι μικροινων ώστε να εξασφαλίσετε κορυφαία ορατότητα για τους συμμάχους του οδηγού.


3, Με ένα πανάκι καθαρίστε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και τους εξωτερικούς καθρέπτες.


4, Οι θόλοι και οι ζάντες όπως είπαμε είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για να εμφανιστεί σκουριά. Φροντίστε ώστε να απομακρυνθεί πλήρως η συσσωρευμένη λάσπη και το αλάτι των δρόμων5, Οι ζάντες χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα και ειδικό καθαριστικό. Να είστε συνεπής με τις οδηγίες καθώς το ειδικό καθαριστικό δεν πρέπει να μείνει περισσότερη ώρα από την προβλεπόμενη. Με ένα πινέλο μπορείτε να καθαρίσετε τα μπουλόνια.

 

Ψάχνεις για Service;
 
   

Σχετικες Ειδησεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ