Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μόνο ηλεκτρικά επιβατικά van οι Citroen, Peugeot και Opel

Μόνο ηλεκτρικά επιβατικά van οι Citroen, Peugeot και Opel

7/1/2022

Τέλος στα επιβατικά βαν με μοτέρ εσωτερικής καύσης βάζει η Stellantis. Οι Citroen, Peugeot και Opel ανακοίνωσαν επισήμως πως θα πωλούν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη.

Παρελθόν αποτελούν οι βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των μεσαίων επιβατικών βαν των Peugeot, Citroen και Opel. Σε επίσημη ανακοίνωσή τους με ξεχωριστά δελτία Τύπου και οι τρεις εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο Stellantis, από τώρα και στο εξής θα διαθέτουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά βαν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο βασικός λόγος για την παραπάνω απόφαση είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων και η διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας αυτών των μοντέλων.   

Ποια μοντέλα επηρεάζονται; 

Η προαναφερθείσα απόφαση αφορά τις επιβατικές εκδόσεις ελαφρών επαγγελματικών βαν, αν και οι επαγγελματίες ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να τα παραγγέλνουν τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως και οι αγοραστές στις περισσότερες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου (που μοιράζονται τους ίδιους κανόνες εκπομπών ρύπων), συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας και των Βαλκανίων. Τα μοντέλα που αφορούν είναι τα Citroen Berlingo, Jumpy Combi/SpaceTourer, Opel Combo Life, Vivaro/Zafira Life και Peugeot Rifter, Expert/Traveller

Η Fiat δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση 

Πληροφοριακά, η Fiat που και αυτή ανήκει στην Stellantis, δεν έχει ανακοινώσει παρόμοια πολιτική για το Scudo που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο άμεσο μέλλον. 

Θετικές οι πωλήσεις των βαν για το 2021  

Τα επιβατικά βαν είχαν σημαντικές πωλήσεις το 2021. Το Berlingo ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις φορτηγάκι πάνω στην πλατφόρμα επιβατικών αυτοκινήτων, με 26.179 μονάδες μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την JATO Dynamics, πίσω από το Volkswagen Caddy (28.502 πωλήσεις) και μπροστά από το Peugeot Rifter (22.490 πωλήσεις). Η Opel κατέγραψε 12.929 πωλήσεις του Combo. Το Zafira κατέγραψε 9.338 πωλήσεις μέχρι τον Νοέμβριο, το Traveler 7.319 και το SpaceTourer 5.820. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις