Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η επιθετική σχεδίαση ήταν πλέον δεδομένη, σύμφωνα με τον ανταγωνισμό.

Μεγαλύτερη αλλαγή θα λέγαμε τον υπερ high-tech ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η νέα Corolla πατάει πάνω στην πλατφόρμα TNGA της Toyota, που χρησιμοποιούν τα Prius και C-HR.

Toyota Corolla: Η μεγάλη επιστροφή!

Διαβάστηκε από 11399 αναγνώστες - 25/2/2019

Η Corolla επανέρχεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Το παγκόσμιο best seller, με περισσότερες από 46.000.000 πωλήσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. 

Οι Ιάπωνες είχαν λανσάρει πριν από 12 χρόνια το Auris ως hatchback μοντέλο στη θέση της Corolla, αποφάσισαν όμως να επιστρέψουν στην  Corolla, ένα brand name που δεν χρειάζεται συστάσεις και η οποία θα είναι διαθέσιμη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Πιο φρέσκια από ποτέ
Tο νέο μοντέλο έχει μεγαλώσει λίγο σε διαστάσεις (+40mm πιο μακρύ και +30mm πιο φαρδύ) αλλά έχει χαμηλώσει και λίγο (-25mm) τονίζοντας έτσι τη δυναμική και σπορ πλευρά της. Από πλευράς εσωτερικών χώρων είναι πιο άνετη και ευρύχωρη, χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο (+40mm) αλλά και τα χαμηλότερα τοποθετημένα καθίσματα, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει στα 361 λίτρα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μοντέρνα σχεδίαση και η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό. 

Ίδια πλατφόρμα με Prius αι C-HR
 Η νέα Corolla πατάει πάνω στην πλατφόρμα TNGA της Toyota, που χρησιμοποιούν τα Prius και C-HR, η οποία προσφέρει 60% μεγαλύτερη ακαμψία, ενώ μειωμένο είναι και το βάρος χάρη στη χρήση ελαφριών υλικών. 

Μηχανικά σύνολα
Στη βάση συναντάμε το γνωστό τούρμπο των 1,2 λίτρων και 116 ίππων, ενώ μετά από αυτόν υπάρχουν δύο υβριδικές εκδόσεις: η «μικρή» των 1,8 λίτρων και συνδυαστικής απόδοσης 122 ίππων και η 2λιτρη των 180 ίππων. Η Corolla διαθέτει τώρα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal Sport S), σε όλες τις εκδόσεις.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ