Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Φθαρμένες ταπετσαρίες: Θα βάλεις καλύμματα ή θα τις αλλάξεις;

2/7/2021

Οι επενδύσεις στο εσωτερικό φθείρονται, και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουμε το δερμάτινο σαλόνι που πάντα θέλαμε. Έχει αρνητικά το δέρμα; Μήπως τελικά θα κάνουμε τη δουλειά μας με καλύμματα; Εσείς προτιμάτε δερμάτινες ταπετσαρίες, ή τις θεωρείτε υπερεκτιμημένες;

Όπως φροντίζουμε τα έπιπλα του σπιτιού μας, αντίστοιχα πρέπει να προσέχουμε το σαλόνι του αυτοκινήτου μας. Οι ταπετσαρίες ταλαιπωρούνται αρκετά, αφού η καθημερινή φθορά, ειδικά στο κάθισμα του οδηγού, και η έλλειψη φροντίδας τις κάνει να φθείρονται σε σημείο που χρήζουν αλλαγής. Στα οικογενειακά αυτοκίνητα δε, των οποίων οι πίσω επιβάτες είναι μικρά παιδιά, τα αντίστοιχα καθίσματα ταλαιπωρούνται πρόωρα. Ποιες είναι οι επιλογές που έχουμε για την αντικατάστασή τους;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η αλλαγή ταπετσαριών είναι θέμα υγείας!
Είναι γνωστό πως στην ατμόσφαιρα αιωρούνται πολλοί επιβλαβείς μικροοργανισμοί, οι οποίοι επικάθονται στις επενδύσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ακόμα και αν δεν καπνίζουμε, ρυπογόνα σωματίδια που εκλύονται από τα καυσαέρια των γύρω αυτοκινήτων «βρίσκουν θέση» στους πόρους της ταπετσαρίας και παραμένουν εκεί. Μέρα με τη μέρα, αυτοί αυξάνονται.

Παράλληλα, υπάρχει και ο αισθητικός παράγοντας που συντελεί στην αντικατάσταση των επενδύσεων. Με τον καιρό το ύφασμα φθείρεται, και το δέρμα τρίβεται σε σημείο που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί. Σε δεύτερο στάδιο, το αφρώδες στρώμα κάτω από την ταπετσαρία αλλοιώνεται, και το κάθισμα παύει να παρέχει σωστή στήριξη. Και φυσικά, λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, τα χρώματα ξεθωριάζουν. Όλα αυτά, καθιστούν αναγκαία την αντικατάσταση των ταπετσαριών. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα προχωρήσουμε σε αλλαγή των επενδύσεων, έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε ακριβώς το χρώμα και το υλικό που εμείς επιθυμούμε, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν διαθέσιμο αρχικά από την εταιρεία.


Το ύφασμα δεν χρειάζεται τακτική συντήρηση, αλλά καθαρίζεται πιο δύσκολα

Το ύφασμα δεν χρειάζεται τακτική συντήρηση, αλλά καθαρίζεται πιο δύσκολα

Ωραίο το δέρμα αλλά το καλοκαίρι «βράζεις»
Η επιλογή του υλικού πρέπει να γίνει με ώριμη σκέψη, ανάλογα τη χρήση που κάνουμε στο αυτοκίνητο. Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι ωραίες και δίνουν premium αισθητική και αέρα πολυτέλειας, αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Το καλοκαίρι «καίνε», ενώ το χειμώνα είναι παγωμένες. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, ιδιαίτερα εάν δεν παρκάρουμε σε κλειστό γκαράζ. Βέβαια, σε πολλά μοντέρνα αυτοκίνητα, αυτό έχει επιλυθεί με τη χρήση θερμαινόμενων και ψυχόμενων καθισμάτων.

Εκτός αυτού, είναι απαραίτητο από τη πρώτη κιόλας στιγμή να γίνεται επιπλέον συντήρηση στο δέρμα, που θα το κάνει πιο ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου. Αυτή γίνεται εύκολα, με προϊόντα (αλοιφές και ειδικά πανάκια) που υπάρχουν στο εμπόριο και μας βοηθούν με μια απλή επάλειψη επάνω στο δέρμα να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα, η υφασμάτινη επένδυση δεν χρειάζεται τόση φροντίδα, ενώ η θερμοκρασία της δεν είναι τόσο ακραία εξαρτημένη από το περιβάλλον. Άλλο ένα θετικό του υφάσματος είναι πως υποστηρίζουν καλύτερα τον επιβάτη, ενώ έχουν πιο απαλή υφή. Από την άλλη πλευρά, «ποτίζουν» πιο εύκολα τόσο με διάφορα υγρά όσο και με οσμές αλλά και σκόνη και γύρη, και οι λεκέδες καθαρίζουν πιο δύσκολα σε σχέση με το δέρμα, το οποίο δεν έχει πόρους.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις