Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Γιατί είναι τα diesel πιο οικονομικά;

Διαβάστηκε από 9124 αναγνώστες - 8/9/2015

Η υψηλή συμπίεση και η δυνατότητα των κινητήρων diesel να λειτουργούν με ιδιαίτερα φτωχό μείγμα καυσίμου/αέρα (εκ σχεδίασης, καθώς χρησιμοποιούν και τον αέρα για ψύξη) είναι τα κύρια θετικά χαρακτηριστικά τους. 


Ο λόγος που η συμπίεση είναι τόσο υψηλότερη από ένα κινητήρα βενζίνης είναι η διαφορετική μείξη, καθώς το καύσιμο εκχύεται όταν το πιστόνι είναι στο άνω νεκρό σημείο εξαφανίζοντας τα φαινόμενα προανάφλεξης, γνωστά και ως πιράκια, που είναι ότι χειρότερο σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Επίσης, σε αντίθεση με τους κινητήρες βενζίνης που χρειάζονται παραπάνω καύσιμο για να μη σβήσουν όταν κινούνται σε χαμηλές στροφές, οι diesel δεν έχουν τέτοια θέματα. Προσθέστε το γεγονός ότι παρότι λιγότερο κατεργασμένο το diesel ως καύσιμο έχει περισσότερη ενέργεια ανά λίτρο σε σχέση με τη βενζίνη, καθώς και το ότι λειτουργεί και ως λιπαντικό μειώνοντας τις τριβές στο εσωτερικό του κινητήρα και έχετε τη συνταγή της επιτυχίας, πριν καν προσθέσουμε στην εξίσωση εξελιγμένα συστήματα ψεκασμού, τουρμπίνες και άλλα δελεαστικά.

Σχετικες επιχειρησεις