Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Πότε πρέπει να βάλουμε αλυσίδες και πότε να τις βγάλουμε;

    Διαβάστηκε από 11135 αναγνώστες - 20/1/2016

    Σε αντίθεση με τα χειμερινά ελαστικά που μπορούμε, και πρέπει, να έχουμε στο αυτοκίνητό μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, οι αλυσίδες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε να αρχίσει να γλιστράει το αυτοκίνητο για να τις τοποθετήσουμε. Οι αλυσίδες αποδίδουν ιδανικά σε φρέσκο χιόνι, όσο το βάθος αυτού δεν ξεπερνά την απόσταση του αμαξώματος από το δρόμο.
    Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται με γάντια και το αυτοκίνητο σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου ώστε να μην ενοχλεί τη διέλευση, με αλάρμ και το προειδοποιητικό τρίγωνο στη θέση του για να ειδοποιεί τους επερχόμενους οδηγούς. Ακόμα και έτσι, καλό είναι να έχουμε λίγο τεταμένη την προσοχή μας στα υπόλοιπα αυτοκίνητα – κανείς δεν εγγυάται ότι οι υπόλοιποι οδηγοί θα είναι εξίσου προσεκτικοί και θα έχουν πλήρη έλεγχο του οχήματός τους.
    Με το που θα βγούμε από το χιόνι, πρέπει άμεσα να αφαιρέσουμε τις αλυσίδες. Όχι μόνο θα γλιτώσουμε από τον χαρακτηριστικό τους θόρυβο και θα προστατέψουμε και τις ίδιες και τα ελαστικά μας από φθορά, αλλά θα αποκτήσουμε και πάλι την πρόσφυση που πρέπει.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις