Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτό είναι το κόστος των νέων τεχνολογιών σε κάθε εταιρεία

Αυτό είναι το κόστος των νέων τεχνολογιών σε κάθε εταιρεία

Διαβάστηκε από 152108 αναγνώστες - 4/9/2020

Γιατί έχει διαφορά σε τιμή η ίδια τεχνολογία, σε άλλο μοντέλο και άλλη βιομηχανία? Πόσο στοιχίζουν τελικά οι πολυ-διαφημισμένες νέες τεχνολογίες? Εσείς ξέρετε εν τέλει τι πληρώνετε και πόσο κοστίζει? Συγκρίνουμε τις 3 εκδόσεις, 7 διαφορετικών crossover και αποκαλύπτουμε...

Δεν υπάρχει σύγχρονο αυτοκίνητο που να μην διαθέτει καλό εξοπλισμό από την βασική του κιόλας έκδοση. Εν έτη 2019 πολλά συστήματα ασφαλείας και άνεσης που παλαιότερα ήταν εξτρά, πλέον θεωρούνται δεδομένα έως και υποχρεωτικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ABS, ESP οι αερόσακοι για όλους τους επιβάτες, ακόμα και θύρες usb για φόρτιση ή σύνδεση με το σύστημα infotainment.

Κοινοποίησέ το »


Από κει και πέρα ξεκινά το κάτι παραπάνω και όπως ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες, αντιστοίχως και η κάθε βιομηχανία κοστολογεί διαφορετικά τα αντίστοιχα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Πώς όμως μπορείτε να γνωρίζετε αν αξίζει η όποια διαφορά στη τιμή;



Τι πληρώνετε χρυσό και τι παίρνετε σχεδόν τζάμπα?
Για να υπάρχει ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης, αξίζει να δούμε πόσο κοστολογούνται μερικές must λειτουργίες στον αυτοκίνητο που όλοι θέλουν να απολαμβάνουν. Μεταβείτε στην τελευταία σελίδα του αφιερώματος και δείτε το πραγματικό κόστος των ηλεκτρικών παραθύρων, του cruise control, των αισθητήρων παρκαρίσματος ή κάμερας οπισθοπορείας και πολλά άλλα για να ξέρετε τι θα πληρώσετε στο ταμείο.

Επιλέξαμε να συγκρίνουμε τιμές και διαφορές για τα πιο hot crossover της αγοράς τα οποία δεν είναι άλλα από:  Citroen C3 Aircross, Hyundai Kona, KIA Stonic, Peugeot 2008, Renault Captur, SEAT Arona, VW T-Cross.
 

Hyundai Kona

Hyundai Kona

Ένα από τα πιο trendy crossover της νέας γενιάς, το Kona by Hyundai, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στον χάρτη με τα πιο hot και μοντέρνα μοντέλα. Έχοντας αποδείξει την αξία του ως  χαρισματικό και ευρύχωρο αμάξωμα ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τις προσφερόμενες εκδόσεις και το περιεχόμενο αυτών. Με διαφορά που αγγίζει τα 2.500 ευρώ πάμε να δούμε τι κερδίζετε και τι χάνετε ανάλογα με την επιλογή σας.



Η βασική έκδοση Style θεωρείται απλά επαρκής καθώς στην τιμή των 17.190 ευρώ θα απολαμβάνετε, πέρα από τα δεδομένα και βασικά συστήματα ασφαλείας, λειτουργίες όπως: Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Start&Stop, a/c, ηλεκτρικά παράθυρα, cruise control  και φώτα LED εμπρός πίσω με αυτόματη λειτουργία. Στον τομέα του infotainment υποστηρίζει πληροφοριακή οθόνη TFT 3.5 ιντσών στον πίνακα οργάνων, μονόχρωμη οθόνη πολυμέσων 4 ιντσών με radio-mp3, πολυλειτουργικό τιμόνι και Bluetooth με audio streaming.

Με μόλις 600 ευρώ παραπάνω, πραγματικά το Kona σας ανεβαίνει επίπεδο, καθώς αποκτά δεκάδες σημαντικές τεχνολογίες στην έκδοση Premium. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών αποτελεί ο αυτόματος κλιματισμός, οι αισθητήρες παρκαρίσματος μαζί με κάμερα οπισθοπορείας, φιμέ κρύσταλλα, ενώ σε σχέση με την Style, οι ζάντες μεγαλώνουν μία ίντσα, η 4άρα μονόχρωμη οθόνη μετατρέπεται σε 7άρα έγχρωμη, ενώ το σύστημα εμπλουτίζεται με Android Auto, Apple Car Play και Bluetooth με αναγνώριση φωνής. Είναι φανερή η τεράστια διαφορά στον εξοπλισμό με τόσο μικρό κόστος.



Η τρίτη και πιο πλούσια έκδοση Distinctive κοστίζει 19.790 ευρώ και φέρνει επιπρόσθετα από τη Premium: Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης με κάθετα διερχόμενα εμπόδια κατά την όπισθεν, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες και προβολείς ομίχλης. Τέλος οι ζάντες φτάνουν τις 18 ίντσες και γεμίζουν αρκετά περισσότερο τους θόλους του πιο μοντέρνου σχεδιαστικά crossover της αγοράς.

Η μικρή διαφορά στην τιμή, αλλά τεράστια διαφορά στον εξοπλισμό της Premium από την Style κερδίζει την παράσταση και με μόλις 17.750 ευρώ μας παρέχει ένα υπερπλήρες αυτοκίνητο.


Γυρίστε το κινητό σας σε landscape 

 
Hyundai Kona
 
     
Style 17.190 Premium 17.750 Distinctive 19.790
  Επιπλέον της Style Επιπλέον της Premium
     
Υποβοήθηση εκκίνησης Αυτόματος κλιματισμός Προειδοποίηση σύγκρουσης τυφλού σημείου
Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας Κάμερα παρκαρίσματος Προειδοποίηση για κάθετα διερχόμενα εμπόδια κατά την όπισθεν
Start&Stop Αισθητήρες παρκαρίσματος Προβολείς ομίχλης
a/c Φιμέ κρύσταλλα Ηλεκτρικοί καθρέφτες
Cruise Control Μεγαλύτερη ζάντα 18άρες ζάντες
Φώτα LED με αυτόματη λειτουργία Οθόνη infotainment 7άρα έγχρωμη  
Οθόνη TFT 3.5 ιντσών στο καντράν Android Auto  
Μονόχρωμη οθόνη 4 ιντσών σε ταμπλό Apple Car Play  
Bluetooth με audio streaming    

 

Renault Captur

Renault Captur

Το Renault Captur αποτελεί το αγαπημένο crossover της Ευρώπης που κανείς δεν μπορεί να πει όχι στις καμπύλες του. Διατηρώντας compact διαστάσεις, παρέχοντας όμως παράλληλα αρκετούς χώρους για 4 άτομα, αποτελεί την πρώτη επιλογή όσον σκέπτονται σοβαρά την οικογένεια αλλά δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις πεπατημένες. Στην λατρεία γύρω του, φυσικά έχει συντελέσει και η πληρότητα σε συστήματα ασφάλειας και άνεσης που παρέχει ακόμα και από την βασική έκδοση.



Με τιμή στα 14.680 ευρώ η βασική έκδοση Authentic θεωρείται ιδιαίτερα πλήρης καθώς παρέχει πολλά συστήματα που στον ανταγωνισμό τα συναντάμε σε ακριβότερες εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα θα βρείτε cruise control, hill start assist, σύστημα start&stop, a/c, υπολογιστή ταξιδιού με όλες τις οδηγικές πληροφορίες, φώτα ημέρας LED και φυσικά ηχοσύστημα R&GO, 2DIN με multimedia, πλοήγηση, και πολλά άλλα. Πραγματικά προσφέρει μία πλούσια λίστα εξοπλισμού απαιτώντας το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Εάν είστε σε οικονομική θέση να διαθέσετε 1.400 ευρώ παραπάνω, η λίστα εμπλουτίζεται εντυπωσιακά, καθώς προστίθενται δερμάτινο τιμόνι, παράθυρα μίας λειτουργίας, LED προβολείς ομίχλης αλλά και οι πολύ χρήσιμοι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Οι ατσάλινες ζάντες μετατρέπονται σε ίδιου μεγέθους αλουμινένιες, ενώ κεντρική οθόνη και infotainment αλλάζουν πλήρως. Στην έκδοση Expression θα βρείτε σύστημα πολυμέσων MEDIA NAV EVO με οθόνη αφής 7 ιντσών, ελληνική χαρτογράφηση και όλες τις λειτουργίες κινητού διαθέσιμες προς πάσα χρήση.



Εάν πάλι αναζητάτε το πιο πλήρες Renault Captur της αγοράς, πρέπει να διαθέσετε 1 χιλιάρικο ακόμα και να μεταφερθείτε στην έκδοση Dynamic. Σε αυτή προστίθενται οι εμπρόσθιοι προβολείς με σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης, οι εμπρός full LED προβολείς Pure Vision, αλλά και το εντυπωσιακό PACK EASY πακέτο, το οποίο περιέχει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής και κάρτα Renault Hands Free. Τέλος, το σύστημα infotainment μετατρέπεται σε Renault R-Link Evolution με συμβατότητα σε Andorid Auto, ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, κάμερα οπισθοπορείας και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες.

Το πιο πλήρες Renault με «φορτωμένο» ολόκληρο της λίστα εξοπλισμού, στα 16.990 ευρώ; Μόνο ένας αφελής θα διάλεγε άλλη έκδοση.

Γυρίστε το κινητό σας σε landscape.

  Renault Captur  
     
Authentic 14.680 Expression 15.990 Dynamic 16.990
  Επιπλέον της Authentic Επιπλέον της Expression
     
Cruise Control Παράθυρα συνεχούς λειτουργίας Εμπρόσθιοι προβολείς προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης
Υποβοήθηση εκκίνησης LED προβολείς ομίχλης Full LED προβολείς Pure Vision
Start&Stop Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος Αυτόματος κλιματισμός
a/c Ζάντες αλουμινίου Κάρτα Renault Hands Free
Υπολογιστής ταξιδιού Σύστημα Media NAV EVO με οθόνη αφής 7 ιντσών Σύστημα Renault R-Link Evolution
Φώτα ημέρας LED Ελληνική χαρτογράφηση Android Auto
Ηχοσύστημα R&GO   Κάμερα οπισθοπορείας
2DIN multimedia με πλοήγηση   Ηλεκτρικοί καθρέφτες
 
 

Kia Stonic

Kia Stonic

Η KIA έχει βαλθεί να βάλει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό σε κάθε τομέα. Αρχικά φέρνοντας ένα από τα πιο μοντέρνα και όμορφα crossover της αγοράς, το KIA Stonic. Έπειτα το εφοδιάζει με κινητήρες για κάθε ανάγκη και τέλος το προσφέρει σε άριστη τιμή με εκδόσεις για κάθε γούστο. Δείτε τι εννοούμε και θα καταλάβετε.



Η αρχική έκδοση, η πιο «απλή» δηλαδή LX Inmotion κοστολογείται στα 14.590 ευρώ και έρχεται πακέτο με μία άκρως δελεαστική λίστα εξοπλισμού. Θεωρώντας δεδομένα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας συνεχίζουμε και συναντάμε a/c, εμπρός πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, υπολογιστή ταξιδιού με οθόνη LCD 3.5 ιντσών, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/60 και τροχό ανάγκης 15 ιντσών. Δεν είπαμε τυχαία ότι είναι από τα πιο μοντέρνα crossover, καθώς από την βασική κιόλας έκδοση έρχεται με ράγες οροφής, φιμέ κρύσταλλα, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ενώ όσον αφορά το ηλεκτρονικά καλούδια, παρέχει ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, σύνδεση με κινητό, 6 ηχεία αλλά και Bluetooth με δυνατότητα streaming. Πραγματικά πλήρες, δείχνει σχεδόν άψογο από μία τόσο χαμηλή τιμή. Τι γίνεται όμως άμα διαθέσετε 800 ευρώ παραπάνω;



Στη τιμή των 15.390 ευρώ συναντάμε την έκδοση EX Uptown η οποία έρχεται να προσθέσει το κερασάκι στο προηγούμενο σύνολο. Αυτή μεταφράζεται σε δερμάτινο τιμόνι, ζάντα αλουμινίου αντί για χαλύβδινη, φώτα ημέρας LED, εμπρός προβολείς ομίχλης και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες. Λειτουργίες infotainment και ψυχαγωγία παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Αλλά τι γίνεται εάν θέλετε να τα έχετε όλα;

Για να τα έχετε όλα, πηγαίνετε με κλειστά τα μάτια στην πλουσιότερη έκδοση EX Premium, η οποία στη τιμή των 16.490 ευρώ τα έχει όλα, και όταν λέμε όλα, το εννοούμε. Με μόλις 1.000 ευρώ επιπλέον, το Stonic σας εξοπλίζεται με αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, speed limiter, αισθητήρες παρκαρίσματος, πίσω LED φωτιστικά σώματα αυτόματους υαλοκαθαριστήρες αλλά και κάμερα οπισθοπορείας.
Πραγματικά επιλέγοντας την συγκεκριμένη έκδοση κερδίζετε πολλά ευρώ, αγοράζοντας τόσο πολύ εξοπλισμό σε ένα τόσο οικονομικό πακέτο.


Γυρίστε το κινητό σας σε landscape.

  KIA Stonic  
     
LX Inmotion 14.590 EX Uptown 15.390 EX Premium 16.490
  Επιπλέον της LX Inmotion Επιπλέον της EX Uptown
     
a/c Ζάντα αλουμινίου Διζωνικός κλιματισμός
Μπρος-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα Φώτα ημέρας LED Cruise Control
Οθόνη LCD 3.5 ινστών σε καντράν Εμπρός προβολείς ομίχλης Speed limiter
Φιμέ κρύσταλλα Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες Αισθητήρες παρκαρίσματος
Αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα Δερμάτινο τιμόνι Πίσω φώτα LED
Τροχός ανάγκης 15 ιντσών   Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες
Ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών   Κάμερα οπισθοπορείας
Σύνδεση με κινητό    
6 ηχεία και Bluetooth streaming    
 

Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross

Αποτελεσματικό, όμορφο και trendy όσο λίγα. Με το Citroen C3 Aircross, η γαλλική εταιρία έδειξε στον ανταγωνισμό τον τρόπο με τον οποίο η άνεση και η ευρυχωρία μπορούν να παντρευτούν άψογα με την πρακτικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Διατίθεται στις εκδόσεις Live, Feel, iTouch και Shine, και στις παρακάτω παραγράφους θα συγκρίνουμε τις τρεις πρώτες.



Εξετάζοντας την πιο απλή έκδοση Live, η οποία ξεκινά από τα 15.450 ευρώ, αντί να συναντήσουμε κάποια σημαντική έλλειψη, εντυπωσιαζόμαστε με την προσθήκη του συστήματος Active Safety Brake με αυτόματο φρενάρισμα. Πιο αναλυτικά, η έκδοση Live παρέχει όλα τα γνωστά συστήματα ασφαλείας μαζί με hill start assist, αναγνώριση οδικών σημάτων και αυτόματο φρενάρισμα όπως προείπαμε, περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας, a/c, πίσω φώτα με τρισδιάστατο εφέ, αυτόματη λειτουργία προβολέων, AFIL, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, και 16άρα ρεζέρβα. Για την ψυχαγωγία των επιβατών υπάρχει ράδιο με 6 ηχεία, Bluetooth, θύρα usb και πρίζα jack για να συνδέσετε περεταίρω συσκευές.



Δίνοντας 1.000 ευρώ επιπλέον, μπορείτε να μεταπηδήσετε στην ακόμα πιο πλούσια έκδοση Feel, η οποία φέρνει αρκετά περισσότερα καλούδια με αντικειμενικά μικρό κόστος. Πιο συγκεκριμένα, επιπρόσθετα της έκδοσης Live διαθέτει φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, προβολείς ομίχλης με τεχνολογία cornering, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, μπροστινά αλλά και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και θερμαινόμενους (και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους) καθρέφτες. Τέλος, αλλάζει ριζικά η εμπειρία των επιβατών στην καμπίνα με την προσθήκη του συστήματος Citroen Connect Radio το οποίο παρέχει radio με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, λειτουργία Mirror Screen και Bluetooth. Και τι αλλάζει λοιπόν σε ένα τόσο πλήρες σύνολο με επιπλέον 300 ευρώ;

Με ακόμη 300 ευρώ μεταφέρεστε στην ακόμα πιο πλούσια έκδοση iTouch, η οποία έρχεται να προσθέσει πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος μαζί με κάμερα οπισθοπορείας αλλά και 3D Navigation σύστημα, το γνωστό μας Citroen Connect NAV. Είναι φανερό πως ουσιαστικά η Citroen χαρίζει εξοπλισμό πολύ μεγαλύτερης αξίας με μόλις 300 ευρώ.

Γυρίστε το κινητό σας σε landscape.

  Citroen C3 Aircross  
     
Live 15.450 Feel 16.510 iTouch 16.850
    (Κινητήρας 110 ίππων αντί 82)
  Επιπλέον της Live Επιπλέον της Feel
     
Αυτόματο φρενάρισμα Φώτα ημέρας LED Αισθητήρες παρκαρίσματος
Υποβοήθηση εκκίνησης Προβολείς ομίχλης με cornering Κάμερα οπισθοπορείας
Αναγνώριση οδικών σημάτων Αισθητήρες παρκαρίσματος 3D Navigation system
Cruise Control Όλα τα παράθυρα ηλεκτρικά  
Speed Limiter Citroen Connect Radio  
a/c Έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών  
Αυτόματη λειτουργία προβολέων Mirror Screen  
Σύστημα διατήρησης λωρίδας 6 ηχεία, BT  
Μπροστά ηλ. παράθυρα    
16άρα ρεζέρβα    
6 ηχεία, ραδιο, BT, USB    

 

SEAT Arona

SEAT Arona

Η ισπανική φίρμα έκανε πραγματικά πάταγο στην hot κατηγορία των μικρών crossover. Φέρνοντας στη ζωή το εντυπωσιακό Arona, έδωσε νέα υπόσταση σε έννοιες όπως value for money και all around player. Ένα αυτοκίνητο που δείχνει να μην υστερεί πραγματικά πουθενά, τόσο οδηγικά, όσο και εξοπλιστικά. Με διαθέσιμες τρεις εκδόσεις και αρχική τιμή τα 15.245 ευρώ, ας δούμε τις λεπτομέρειες, καθώς οι δύο πρώτες έρχονται με την έκδοση των 95 ίππων ενώ η τρίτη ξεκινά από τους 115.



Η βασική έκδοση Reference που ξεπερνά για λίγο τα 15.000 ευρώ, εκπληρώνει κατά πολύ τις προσδοκίες μας για τον διαθέσιμο εξοπλισμό, καθώς φέρνει μεταξύ άλλων και περιοριστή ταχύτητας, hill start assist, μηχανικό κλιματισμό Climatic αλλά και μπρος πίσω δισκόφρενα.  Διαθέτει φυσικά υπολογιστή ταξιδιού στο καντράν, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες φωτός, προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας και ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών. Για την ψυχαγωγία και άνεση των επιβατών εξοπλίζεται με ηχοσύστημα έγχρωμης οθόνης 5 ιντσών, 4 ηχεία, χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth και θύρες για κάθε ηλεκτρονική συσκευή.

Ανεβάζοντας το κασέ κατά 1.300 ευρώ επιπλέον, το αυτοκίνητο πραγματικά αλλάζει χαρακτήρα και μεγαλώνει κατά πολύ την λίστα του με τον διαθέσιμο εξοπλισμό. Υπολογίστε πως με αυτά τα επιπλέον λεφτά αποκτάτε φωτιστικά σώματα ημέρας LED (εμπρός-πίσω), προβολείς ομίχλης, προβολείς με λειτουργία cornering, και ζάντα αλουμινίου. Η διαφορά για τους επιβάτες έγκειται στην αύξηση της οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό κατά 2 ίντσες, φτάνοντας τις 8, ενώ ο ήχος μετατρέπεται σε κρυστάλλινος με επιπλέον 2 ηχεία και υποδοχή για cd. Μάλιστα το σύστημα infotainment περιέχει το πρόγραμμα FullLink δίνοντας την δυνατότητα για απόλυτη σύνδεση κάθε κινητού με το αυτοκίνητο.



Η τρίτη πλουσιότερη έκδοση Xcellence κοστίζει σχεδόν 2.500 ευρώ επιπλέον από την προηγούμενη Style, και εκτός από τον εξτρά εξοπλισμό, ξεκινάει από τον κινητήρα με τους 115 ίππους αντί για 95. Σε αυτή θα βρείτε εξτρά τα: σύστημα προειδοποίησης κόπωσης του οδηγού, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, λειτουργία εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και βροχής. Τέλος, διαθέτει φιμέ κρύσταλλα και παρέχει την δυνατότητα για αλλαγή χρώματος οροφής εάν και εφόσον το επιθυμείτε.

Εάν τις οδηγικές σας απαιτήσεις καλύπτει ο απόλυτα οικονομικός κινητήρας 95 αλόγων, τότε η έκδοση Style δείχνει ιδανική. Εάν η ανάγκη σας για δυναμική οδήγηση είναι μεγαλύτερη, τότε θα χρειαστείτε περί τα 19.135 ευρώ για να τα έχετε όλα.

Γυρίστε το κινητό σας σε landscape.

 
SEAT Arona  
 
     
Reference 15.245 Style 16.555 Xcellence 19.135
  Επιπλέον της Reference Επιπλέον της Style
    (Με κινητήρα 115 ίππων)
     
Περιοριστής ταχύτητας Πλήρες πακέτο φώτα LED Προειδοποίηση κόπωσης οδηγού
Υποβοήθηση εκκίνησης Προβολείς με cornering Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
Μηχανικός κλιματισμός Climatic Ζάντα αλουμινίου Keyless
Υπολογιστής ταξιδιού Οθόνη 8 ιντσών Cruise Control
Εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα 6 ηχεία με υποδοχή CD Αισθητήρες παρκαρίσματος
Αισθητήρες φωτός Σύστημα infotainment FullLink Φιμέ κρύσταλλα
Προβολείς αλογόνου   Διχρωμία οροφής
Ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών    
Έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών    
4 ηχεία, BT, θύρες για συνδεσιμότητα    

 

VW T-Cross

VW T-Cross

Το μικρό θαύμα της VW , T-Crossπαρουσιάστηκε πρόσφατα και αποτελεί σύμφωνα με τους υπευθύνους της γερμανικής εταιρίας μοντέλο ορόσημο. Σχεδιαστικά δεν πατάει σε καμία γνωστή γραμμή της εταιρίας, ενώ αποτελεί πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα με τους χώρους που παρέχει παρά το μέγεθος του. Ξεχωρίζει όμως για ακόμα έναν λόγο.

Αυτός δεν είναι άλλος από τις 2 εκδόσεις που προσφέρεται, Life και Style οι οποίες τα δίνουν όλα και ζητάνε τα λιγότερα. Η Life με κόστος στα 17.400 ευρώ θεωρείται από τις πιο πλήρεις βασικές εκδόσεις σε ολόκληρη την αγορά. Αυτό γιατί περιέχει μεταξύ άλλων, Climatic κλιματισμό, αυτόματα φώτα, αισθητήρες τυφλού σημείου με προειδοποίηση κίνησης πίσω, κλήση έκτακτης ανάγκης, σύστημα επιτήρησης πεζών και ποδηλάτων και APP-Connect. Την εντυπωσιακή λίστα συμπληρώνουν το hill start assist,  το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών, οι προβολείς ομίχλης με cornering και τα πίσω φώτα LED.



Ελπίζουμε να μην κουραστήκατε καθώς η λίστα συνεχίζεται με Multi-function display Plus, κάμερα οπισθοπορείας, περιοριστή ταχύτητας, σύστημα start&stop και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Σχετικά με την συνδεσιμότητα και την ψυχαγωγία των επιβατών, παρέχει 6 ηχεία, υποδοχές για κινητά και iPhone-iPod, σύστημα VW Connect αλλά και το νέο σύστημα infotainment Composition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Και σίγουρα τώρα θα αναρωτιέστε, εφόσον η βασική έκδοση στα 17.400 ευρώ παρέχει όλα αυτά, η έκδοσης Style τι παραπάνω προσφέρει;

Δίνοντας λοιπόν 2.850 ευρώ περισσότερα, περνάτε στην πληρέστερη έκδοση Style, η οποία έρχεται με μερικές καίριες προσθήκες. Το ποσό αυτό εξαργυρώνεται μεταξύ άλλων και σε ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, Adaptive Cruise Control, αυτόματο κλιματισμό με ξεχωριστή ρύθμιση οδηγού-συνοδηγού, εσωτερικό ambient φωτισμό και θέση ασύρματης φόρτισης κινητού.

Όπως καταλαβαίνετε, εάν η αρχική έκδοση είχε adaptive cruise control και αυτόματο κλιματισμό θα τα είχε όλα. Πόσο σημαντικά είναι αυτά για εσάς;
 
 Γυρίστε το κινητό σας σε landscape.

VW T-Cross  
   
Life 17.400 Style 20.250
  Επιπλέον της Life
   
Κλιματισμός Climatic Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
Αυτόματα φώτα Adaptive Cruice Control
Αισθητήρες τυφλού σημείου Αυτόματος κλιματισμός
Κλήση έκτακτης ανάγκης Ambient εσωτερικός φωτισμός
Σύστημα επιτήρησης πεζών και ποδηλάτων Ασύρματη φόρτιση κινητού
APP-Connect  
Υποβοήθηση εκκίνησης  
City Emergency Braking  
Προβολείς με cornering  
Πίσω φώτα LED  
Multi-function display Plus  
Κάμερα οπισθοπορείας  
Περιοριστής ταχύτητας  
Start&Stop  
Πολυλειτουργικό τιμόνι  
Σύστημα VW Connect  
Infotainment Composition Media  
Οθόνη αφής 8 ιντσών  
Υποδοχές για κινητά, iPhone και iPod  

 
 

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Η Peugeot νιώθοντας τεράστια ασφάλεια και σιγουριά για το crossover της 2008, είναι σε θέση να αφιερώσει αρκετό χρόνο και σκέψη γύρω από τις εκδόσεις του. Έτσι, αλλάζοντας τον δικό της χάρτη των εξοπλιστικών πακέτων, μας παρουσιάζει 3 εκδόσεις που είναι σε θέση να εξοπλιστούν με τον 1.200άρη κινητήρα 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο. Κοινή τους γραμμή ο υπερπλούσιος εξοπλισμός με την αναμεταξύ τους διαφορά στα 200 ευρώ.



Πιο αναλυτικά, στα 21.650 ευρώ η έκδοση Signature έρχεται να ανοίξει την τριπλέτα και να μας παρουσιάσει κατά 90% τον ίδιο εξοπλισμό με τις υπόλοιπες δύο, δείχνοντας με περηφάνια την πληρότητα της. Σημειώστε λοιπόν ως δεδομένα: φιμέ κρύσταλλα, εμπρός πίσω ηλεκτρικά παράθυρα,  αυτόματο διζωνικό κλιματισμό ,κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες. Πίνακα οργάνων με κεντρική οθόνη LCD, εφεδρικό τροχό 15 ιντσών, πίσω φώτα 3D LED, προβολείς ομίχλης, φώτα ημέρας LED, και 16άρες ζάντες. Στον τομέα της ασφάλειας από την βασική κιόλας έκδοσης υπάρχει σύστημα Active City Brake, cruise control με περιοριστή ταχύτητας ενώ οι επιβάτες, θα έχουν στη διάθεση τους το σύστημα multimedia με οθόνη αφής 7 ιντσών και Mirror Screen Triple Play. Όπως είναι φανερό, έχοντας όλα τα παραπάνω, η έκδοση Signature είναι ειρωνικό να χαρακτηρίζεται ως βασική και ας είναι στα χαρτιά. Τι κερδίζετε όμως με επιπλέον χρέωση 200 ευρώ;



Στα 21.850 ευρώ και στην έκδοση Allure η μόνη προσθήκη είναι η μετατροπή του πίνακα οργάνων από οθόνη LCD, σε οθόνη LED με LED περίγραμμα. Το παράδοξο μα ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρον, είναι το γεγονός πως χωρίς να δώσετε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση GT-Line Grip Black Pack η οποία εξοπλίζεται με το σπουδαίο σύστημα 4 Mode Grip Control το οποίο αυξάνει τα όρια πρόσφυσης στις στροφές και το αυτοκίνητο κατευθύνεται σύμφωνα με τις εντολές του οδηγού. Φυσικά λόγω της GT-Line φύσης, θα συναντήσετε και τα αντίστοιχα λογότυπα, όπως και μεταλλικά πεντάλ και χρωμιωμένους προβολείς που αναβαθμίζουν και ξεχωρίζουν την συγκεκριμένη έκδοση αρκετά από τις προηγούμενες.

Η ιδιαίτερη περίπτωση της Peugeot θέτει ως πρώτο παράγοντα τα δικά σας θέλω και δεύτερο την τιμή του αυτοκινήτου. Με μόλις 200 ευρώ επιπλέον, η προσθήκη του 4 Mode Grip Control είναι πραγματικό κέρδος για όποιον θέλει το πιο πλήρες 2008.

  Peugeot 2008  
     
Signature 21.650 Allure 21.850 GT-Line Grip Black Pack  21.850
  Επιπλέον της Signature Επιπλέον της Allure
     
Φιμέ κρύσταλλα Οθόνη καντράν LED  αντί LCD Σύστημα 4 Mode Grip Control
Όλα τα παράθυρα ηλεκτρικά   Μεταλλικά πεντάλ
Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός   Λογότυπα GT-Line
Κάμερα οπισθοπορείας    
Πίσω αισθητήρες    
Πίνακας οργάνων με οθόνη LCD    
Εφεδρικός τροχός 3D LED    
Φώτα ημέρας LED    
16άρες ζάντες    
Active City Brake    
Cruise control    
Speed Limiter    
Mumtimedia με οθόνη αφής 7 ιντσών    
Mirror Screen Triple Play    
 

Πόσο θα τα αγόραζες χώρια;

Πόσο θα τα αγόραζες χώρια;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλά πάντα επίκαιρο αποτελούν τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα που η εξτρά επιβάρυνση τους αγγίζει σχεδόν τα 200 ευρώ, όσα περίπου χρειάζονται και για τους πολύ χρήσιμους αισθητήρες παρκαρίσματος. Εάν πάλι θέλετε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες το ποσό φτάνει μέχρι τα 150 ευρώ.

Ο αρκετά πιο πολυτελής κλιματισμός από το σύνηθες a/c που εξοπλίζει σχεδόν πάντα τις βασικές εκδόσεις, φτάνει έως και τα 500 ευρώ, ενώ με τα περισσότερα μοντέλα να φιλοξενούν στο ταμπλό τους μεγάλες οθόνης αφής, ποιος δεν απαιτεί την ευχρηστία ενός συστήματος πλοήγησης; Για να έχετε στην ευχέρεια σας κάθε χάρτη αλλά και ανέσεις όπως σύστημα ανοιχτής ακρόασης, σύνδεση Bluetooth ακόμα και κάμερα οπισθοπορείας για να παρκάρετε πιο εύκολα, υπολογίστε το λιγότερο 1.000 ευρώ επιβάρυνση.
Εάν θέλετε να κάνετε τη νύχτα μέρα με καθαρό LED φως υπολογίστε γύρω στα 500 ευρώ, ενώ για να ταξιδεύετε χωρίς να έχετε επαφή με το πεντάλ του γκαζιού (ACC) το ποσό φτάνει μέχρι και τα 700 ευρώ. Τέλος, μέχρι και τα 1.000 ευρώ κοστίζει το σωτήριο αυτόματο φρενάρισμα, ενώ για όσους θέλουν να κρατήσουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου έξω από την καμπίνα, τα 300 ευρώ για φιμέ είναι μία μέση τιμή στην αγορά. Τα συμπεράσματα και φυσικά οι επιλογές, δικά σας.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις