Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

20/9/2022

Ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικός αλλά και σωτήριος, μιας και πιστοποιείται η σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου μας. Πότε περνάει για πρώτη φορά έλεγχο ΚΤΕΟ ένα καινούργιο αυτοκίνητο, πότε γίνονται οι επανέλεγχοι του ΚΤΕΟ και ποιο είναι το πρόστιμο αν λήξει η προθεσμία ελέγχου και περάσουμε καθυστερημένα;

Ο τεχνικός έλεγχος στο ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικός

Στο ΚΤΕΟ γίνεται ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου μας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός και σημαντικός, μιας και έτσι πιστοποιείται πως τα πάντα στο όχημά μας λειτουργούν στην εντέλεια, συμβάλλοντας στην ασφαλή μεταφορά.

Ο τεχνικός έλεγχος του ΚΤΕΟ γίνεται ανά συγκεκριμένα διαστήματα, τα οποία είναι χρονικά και όχι χιλιομετρικά. Πότε έρχεται η στιγμή που θα περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μας;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πότε περνάει ΚΤΕΟ ένα καινούργιο αυτοκίνητο για πρώτη φορά;

Ένα καινούργιο αυτοκίνητο και ένα καινούργιο φορτηγό με μικτό βάρος έως 3,5 τόνους θα περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ 4 χρόνια μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους. Για παράδειγμα, αν ένα όχημα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούργιο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2022, είναι υποχρεωμένο να περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 2026. Το κράτος δίνει 1 εβδομάδα ακόμα περιθώριο, ενώ αντίστοιχα ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα.

Στην περίπτωση των TAXI, των λεωφορείων και των φορτηγών με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, ο πρώτος τεχνικός έλεγχος ΚΤΕΟ γίνεται 1 χρόνο μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας. Το περιθώριο μιας εβδομάδας ισχύει και εδώ.

Το κόστος του τεχνικού ελέγχου στο ΚΤΕΟ κυμαίνεται από 45 έως 50 ευρώ.

Μετά τον πρώτο έλεγχο περνάς ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια

Αφού περάσουμε για πρώτη φορά έλεγχο ΚΤΕΟ, η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια, όσον αφορά τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά μικτού βάρους έως 3,5 τόνων. Το ραντεβού μπορεί να κλειστεί 3 εβδομάδες πριν την καταλυτική ημερομηνία και 1 εβδομάδα μετά. Αν για κάποιο λόγο το αυτοκίνητο δεν ολοκληρώσει με επιτυχία τον έλεγχο ΚΤΕΟ, έχετε 1 μήνα περιθώριο για να επισκευάσετε τα προβληματικά εξαρτήματα και να περάσετε ξανά ΚΤΕΟ.

Στην περίπτωση των TAXI και των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ο περιοδικός επανέλεγχος ΚΤΕΟ γίνεται κάθε 1 χρόνο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις