Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βάζεις λάθος λάδια; Καταστρέφεις το μοτέρ σου

Βάζεις λάθος λάδια; Καταστρέφεις το μοτέρ σου

27/11/2022

Αν βάλεις λάθος λάδια τότε κινδυνεύεις να κάνεις μεγάλη ζημιά στον κινητήρα σου. Το κάθε αυτοκίνητο έχει άλλα στάνταρς και άλλες ανάγκες. Μάθε να ξεχωρίζεις τι βάζεις και να καταλαβαίνεις τι παίζει με τα λάδια.

Για να μην πάθεις ζημιά από λάθος λάδια


Στην αγορά παίζουν πολλά διαφορετικά λιπαντικά γιατί ακριβώς κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικές ανάγκες. Τι χρειάζεται το αυτοκίνητό σου θα το διαβάσεις στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή, όπως και το κάθε πότε πρέπει να κάνεις αλλαγή.

Η λειτουργία των λιπαντικών είναι διπλή. Αρχικά μειώνουν τις τριβές ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του κινητήρα και κατά δεύτερον βοηθούν στην απαγωγή της θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα. Το λάδι που ρέει εντός του κινητήρα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που η σύνθεση του να μπορεί να αντέχει τις θερμοκρασίες λειτουργίας.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Άλλο λάδι το καλοκαίρι άλλο το χειμώνα


Το ιδανικό είναι να αλλάζετε λάδια δύο φορές το χρόνο, εκτός φυσικά αν έχετε υπερβεί τον αριθμό των χιλιομέτρων νωρίτερα. Κάθε λιπαντικό έχει ένα νούμερο, π.χ. 5W-40. Αυτό σημαίνει πως, όσο μικρότερος είναι ο πρώτος αριθμός (5), τόσο πιο σταθερό παραμένει το ιξώδες του λιπαντικού σε χαμηλές θερμοκρασίες, άρα πιο αποτελεσματικό το χειμώνα. Από την άλλη ο δεύτερος αριθμός (40) είναι ο βαθμός του καλοκαιριού. Όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο περισσότερο το λάδι παραμένει σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες.
 

Με συνθετικά λιπαντικά γλιτώνεις μία αλλαγή


Αν πάλι θες να μην αλλάζεις λάδια χειμώνα-καλοκαίρι, υπάρχει λύση. Επιλέγεις συνθετικά λιπαντικά που λειτουργούν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Τα συνθετικά έχουν πρόσθετα χημικά προϊόντα, τα οποία διατηρούν σταθερή τη λιπαντική μεμβράνη σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις