Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Kia Ceed 1.0 T-GDI 120 PS

    Διαβάστηκε από 97405 αναγνώστες - 8/2/2020

    Το Kia Ceed έκανε το μεγάλο μπαμ με τον ερχομό του, έχοντας ως όπλα του τις νέες τεχνολογίες, το εντυπωσιακό του πάτημα και φυσικά την εμφάνιση. Ως γνήσιο Kia ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και για την κορυφαία 7ετή του εγγύηση, ενώ διαθέτει εξοπλιστικά πακέτα για όλες τις ανάγκες. Είτε πρόκειται να το αποκτήσει ένας φοιτητής, είτε μία πολύτεκνη οικογένεια, υπάρχει η κατάλληλη έκδοση.

    Το πρώτο εξοπλιστικό πακέτο ακούει στο όνομα LX Inmotion και κοστίζει κανονικά 17.490 ευρώ. Λέμε κανονικά, γιατί την συγκεκριμένη περίοδο η κορεάτικη φίρμα τρέχει μία γενναία προσφορά 600 ευρώ, ρίχνοντας την τελική τιμή στα 16.890 ευρώ, διατηρώντας όμως τον ίδιο εξοπλισμό. Ο συγκεκριμένος τώρα, χαρακτηρίζεται αρκετά πλήρης καθώς φέρνει όλα τα απαραίτητα συστήματα, τόσο ασφαλείας όσο και άνεσης.



    Πιο αναλυτικά συναντάμε, αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές συνθήκες, σύστημα διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, περιοριστή ταχύτητας – cruise control και φώτα ημέρα LED. Στο ψυχαγωγικό κομμάτι στελεχώνεται με a/c,  υπολογιστή ταξιδιού με οθόνη LCD 3.5 ιντσών, ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, BT και 4 ηχεία συν 2 tweeters. 

    Για να μεταβείτε στην επόμενη εξοπλιστική έκδοση LX Uptown πρέπει να διαθέσετε 17.690 ευρώ , δηλαδή περί τα 800 ευρώ περισσότερα από την (υπό έκπτωση) βασική έκδοση. Η διαφορά στην τιμή σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται σε αρκετές προσθήκες που εν τέλει θα την δικαιολογήσουν. Έχουμε λοιπόν επιπρόσθετα της LX Inmotion, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων, έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής αφής 7 ιντσών, σύνδεση με Smartphone, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου. Οι διαφορές που φέρνουν τα επιπλέον 800 ευρώ μεταφράζονται κυρίως σε αλλαγές του συστήματος infotainment και λειτουργίες που θα κάνουν τον οδηγό να κινείται πιο άνετα.



    Η τρίτη και πλουσιότερη έκδοση που συναντάμε στο νέο Kia Ceed ονομάζεται EX Premium και χαίρει μεγάλης έκπτωσης την συγκεκριμένη περίοδο. Η τιμή της πέφτει κατά 1.000 ευρώ και έτσι από τα 19.290 ευρώ κατρακυλά στα 18.290 ευρώ, κάνοντας την ακόμα πιο δελεαστική και εύκολη προς αγορά. Τι νέο όμως φέρνει σε σχέση με την προηγούμενη; Το a/c μετατρέπεται σε αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, προστίθενται ηλεκτρική οσφυική ρύθμιση καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού, περισσότερες επενδύσεις με δέρμα, πίσω φώτα LED, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17 πλέον ιντσών

    Στη περίπτωση του Kia Ceed τα  πράγματα είναι αρκετά απλά. Η δεύτερη έκδοση LX Uptown συμπληρώνει τα τεχνολογικά και ψυχαγωγικά κενά της βασικής έκδοσης και αποτελεί σίγουρα την πιο ολοκληρωμένη και συμφέρουσα περίπτωση.