Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Mercedes A-Class A200

    Διαβάστηκε από 97409 αναγνώστες - 8/2/2020

    Η νέα Mercedes A200 κατάφερε με τον ερχομό της να πετύχει δύο σπουδαία αλλά αντίθετα πράγματα. Από την μία έγινε πιο premium και ολοκληρωμένη από ποτέ, ενώ από την άλλη έγινε πιο προσιτή από ποτέ. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας στην έκδοση A200 με τον νέο 1.300άρη κινητήρα βενζίνης, καθώς όχι απλά πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας τόσο σε εξοπλισμό και επιδόσεις, αλλά θέτει και τον πήχη. Τι γίνεται όμως με τον εξοπλισμό της;

    Η τιμή εκκίνησης για την βασική έκδοση της νέας Mercedes A200 ορίζεται στα 32.605 ευρώ και πριν βιαστείτε να πείτε πολλά είναι, κάντε υπομονή να διαβάσετε τι φέρνει μαζί της. Ξεκινάμε λοιπόν με όλα τα απαραίτητα και υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας, συνεχίζουμε με Active Brake Assist, σύστημα προστασίας πεζών, σύστημα ρύθμισης και περιορισμού ταχύτητας (cruise control), ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης  και προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας LED. Στον τομέα της άνεσης και τεχνολογίας ξεχωρίζουν η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα κλιματισμού Thermatic, τα Luxury καθίσματα, το MBUX σύστημα πολυμέσων με gps και όλες τις πιθανές συνδεσιμότητες, touchpad, 2 έγχρωμες οθόνες αφής (μία σε καντράν και μία στο ταμπλό) και φυσικά το νέο σύστημα φωνητικών εντολών MBUX (Mercedes-Benz User Experience)  το οποίο «λύνει» τα χέρια καθώς αρκεί να του «απευθύνεις» τον λόγο λέγοντας Hey Mercedes. Ναι από την βασική κιόλας έκδοση μπορείς να απολαμβάνεις τεχνητή νοημοσύνη. Το σύνολο του πακέτου σε αυτή την τιμή ολοκληρώνεται με πρόγραμμα επιλογή παραμετροποίησης οδήγησης και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. 



    Πραγματικά τι μπορεί να χρειάζεστε παραπάνω από όλα αυτά που προσφέρει η «βασική» έκδοση, δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Όμως επειδή ο κάθε ένας έχει άλλα θέλω και άλλες ανάγκες, η λίστα με τον εξοπλισμό μπορεί να πολλαπλασιαστεί, επιλέγοντας προσθήκες που εσείς θα κάνετε. Μπορείτε να προσθέσετε δηλαδή το Active Parking Assist με 774 ευρώ, πακέτο Energizing με προηγμένο ηχοσύστημα, μεγαλύτερες οθόνες ατμοσφαιρικό φωτισμό κ.α. με 1.822 ευρώ, ή π.χ. πανοραμική οροφή με 1.210 ευρώ επιπλέον. Οι επιλογές είναι πραγματικά χιλιάδες, για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. 



    Το μόνο πραγματικά σίγουρο, είναι πως η νέα Mercedes A200, μπορεί να είναι η πιο ακριβή από τα υπόλοιπα μοντέλα του αφιερώματος, όμως από την απλή κιόλας έκδοση της, προσφέρει τεράστιο εξοπλισμό, με αποκορύφωμα την τεχνητή νοημοσύνη.