Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Opel Astra 1.4T 150 PS

    Διαβάστηκε από 97506 αναγνώστες - 8/2/2020

    Το 2018 ήταν και πάλι η χρονιά του Opel Astra. Τερμάτισε πρώτο στις πωλήσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων και έδειξε πως ο δρόμος είναι απλός και απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα. Από την μία φέρνει εξαιρετικούς χώρους για οικογένεια, από την άλλη ενώ έχει γκάζι δεν προκαλεί σχεδιαστικά, ενώ η αναλογία τιμής – εξοπλισμού που φέρει είναι άριστη. Ας δούμε λοιπόν τις μεταξύ αυτών διαφορές.



    Το best seller μικρομεσαίο έρχεται με δύο διαθέσιμα εξοπλιστικά πακέτα στην συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα. Από την μία η επετειακή 120 Edition που δημιουργήθηκε για τα 120 χρόνια παρουσίας της Opel στην αυτοκινητοβιομηχανία, και από την άλλη η ακόμα πιο πλούσια Dynamic. Η διαφορά τους στα  2.000 ευρώ. Η επετειακή 120 Edition κοστίζει 17.400 ευρώ και πραγματικά θα λέγαμε πως δεν της λείπει τίποτα, τόσο στο κομμάτι της ασφάλειας, όσο και σε αυτό της ψυχαγωγίας, χωρίς όμως να δίνει το κάτι παραπάνω. Αρχικά έρχεται με φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικός διζωνικός κλιματισμός, cruise control και φυσικά όλα τα βασικά και υποχρεωτικά συστήματα ασφάλειας όπως ABS, ESP κτλ. Στη συνέχεια συναντάμε δερμάτινο τιμόνι, εννοείται ηλεκτρικά παράθυρα, τα απαραίτητα λογότυπα «120» για να μην ξεχνάς ότι οδηγάς ένα επετειακό αυτοκίνητο και 16άρες ζάντες ελαστικών. Στον τομέα τώρα του Infotainment και της ψυχαγωγίας εξοπλίζεται με οθόνη αφής 7 ιντσών, 4 ηχεία, και το προηγμένο σύστημα R 4.0 IntelliLink για όλες τις πιθανές συνδεσιμότητες με κινητά και λοιπά. Τέλος, ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται από μία οθόνη πληροφόρησης στο καντράν 3,5 ιντσών με δυνατότητες εναλλαγής.



    Με διαφορά κόστους στα 2.000 ευρώ, μεταφέρεστε στην πλουσιότερη έκδοση Dynamic, η οποία αγγίζει τα 19.550 ευρώ και έχει σημαντικές διαφορές από την επετειακή. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, προστίθενται ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, ηλεκτρικό χειρόφρενο, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και το πακέτο άνεσης καθισμάτων οδηγού. Εκτός από τα παραπάνω, η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στην αναβάθμιση του συστήματος infotainment με εγκατεστημένο σύστημα πλοήγησης.

    Στην περίπτωση του Opel Astra η επετειακή έκδοση 120 Edition είναι σίγουρα η πιο συμφέρουσα επιλογή. Η διαφορά των 2.000 ευρώ είναι αρκετά μεγάλη για να δικαιολογήσει τις κυριότερες διαφορές που είναι το navi και οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.