Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    SEAT Leon 1.0TSI – 1.5 TSI FR

    Διαβάστηκε από 97406 αναγνώστες - 8/2/2020

    Φυσικά από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και η ισπανική πρόταση. Το SEAT Leon είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που παραμένουν οικογενειακά και συγχρόνως σπορτίφ, δίνοντας ένα από τα πληρέστερα πακέτα στην αγορά. Χώροι, εμφάνιση και ποικιλία κινητήρων, πετυχαίνουν συνδυασμούς που πάντα ζήλευε ο ανταγωνισμός. Η περίπτωση του στον τομέα των εξοπλισμών ιδιαίτερη, καθώς η μετάβαση προϋποθέτει και μετάβαση σε άλλο κινητήρα. Δείτε τι εννοούμε.

    Με τιμή εκκίνησης τα 16.355 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε την βασική έκδοση του SEAT Leon με τον 1.000άρη TSI κινητήρα απόδοσης 115 ίππων στο εξοπλιστικό πακέτο Style. Μην ακούτε την λέξη βασική και φαντάζεστε απλά ηλεκτρικά παράθυρα, καθώς το μοντέλο χαρακτηρίζεται πληρέστατο, τόσο σε θέματα ασφαλείας όσο και ψυχαγωγίας – άνεσης. Όσον αναφορά τα πρώτα, εκτός από τα απαραίτητα συστήματα ESP κτλ. παρέχει υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, XDS, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων και μια σειρά από αερόσακους.  



    Στην άνεση τώρα προσφέρει αυτόματο κλιματισμό Climatronic με aircare, cruise control, ηλεκτρικό χειρόφρενο με Autohold και δερμάτινο τιμόνι – λεβιέ. Την ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα αναλαμβάνει ένα ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών και 6 ηχεία για συναυλιακό ήχο. Το σύνολο ολοκληρώνεται με φώτα ημέρας LED και εμπρόσθιους προβολείς ομίχλης. 

    Εάν οι 115 ίπποι δεν σας ικανοποιούν, μπορείτε να κρατήσετε όλο τον παραπάνω πλούσιο εξοπλισμό και να μεταβείτε με μόλις 1.000ευρώ, στην έκδοση με τον 1.500άρη TSI και τους 130 ίππους. Περισσότερη ιπποδύναμη από έναν πιο εύρωστο κινητήρα, ο οποίος πετυχαίνει σχεδόν ίδια κατανάλωση, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρου.
    Εάν τώρα θέλετε να δείτε την λίστα εξοπλισμού να εμπλουτίζεται θεαματικά, τότε το κόστος φτάνει στα 19.455 ευρώ και μπόνους, επιπλέον 20 ίπποι. Η έκδοση FR λοιπόν συνδυάζεται με 1.500άρη TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και μεταμορφώνει ριζικά το σύνολο.



    Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση γίνεται Sport, ο οδηγός πλέον μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 οδηγικά προφίλ, το αυτοκίνητο αποκτά φιμέ τζάμια, πίσω φώτα LED, ενώ οι ζάντες μεγαλώνουν κατά μία ίντσα, φτάνοντας στις 16. Η απάντηση στη ψυχαγωγία έρχεται με 2 επιπλέον ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και πολλές περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας. 

    Στην περίπτωση του Leon τα πάντα είναι θέμα ιπποδύναμης. Εάν με 115 ίππους μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας, η πρώτη επιλογή είναι η ιδανική για εσάς. Εάν πάλι θέλετε το κάτι παραπάνω, η έκδοση FR είναι εκεί και σας περιμένει στα 19.455 ευρώ με πλουσιότερο εξοπλισμό και περισσότερες οδηγικές απολαύσεις.