Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mc Laren 720 S

Διαβάστηκε από 41722 αναγνώστες - 4/6/2018

Η McLaren 720S ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στο οποίο είχαμε και συνοδηγό για να μας εξηγεί όλες τις απαραίτητες λειτουργίες του. Ο V8 κινητήρας με τα δύο turbo αποδίδει 720 άλογα τα οποία είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν το εξωτικό αυτοκίνητο. 
Πιάσαμε τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3 δλ! ενώ αγγίξαμε τα 300 σε σχεδόν μισό λεπτό. Η επιτάχυνση ήταν πρωτόγνωρη και ο ήχος της εξωπραγματικός. Η εμπειρία οδήγησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι μοναδική και νιώθουμε τυχεροί που μπορέσαμε να την οδηγήσουμε σε μια τέτοια πίστα, που μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις χάρες της. 
Στην πίστα υψηλών ταχυτήτων κινείται υποδειγματικά ακόμα κοντά στα 300 χλμ./ώρα ενώ το αυτοκίνητο χάρη στα εξελιγμένα του αεροδυναμικά βοηθήματα, καταφέρνει να γίνει ένα με τον δρόμο και τίποτα δεν είναι σε θέση να της χαλάσει την τροχιά. 
Τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης μπορούν να κάνουν την McLaren είτε ένα αγωνιστικό πίστας είτε ένα αυτοκίνητο για κάθε μέρα. Στο πρόγραμμα comfort περνάει καλύτερα από την Porsche από την ειδική πίστα αλλά φυσικά δεν δείχνει να αγαπάει καθόλου τις κακοτεχνίες της ασφάλτου.
Στην πίστα, το υπεραυτοκίνητο έχει απόλυτη αίσθηση. Ο οδηγός κουμπώνει στο bucket κάθισμα που απέχει ελάχιστα εκατοστά από το δρόμο. Κρατώντας, το ντυμένο με alcantara τιμόνι, αρχίσαμε να κάνουμε 2-3 πολύ χαλαρούς γύρους. Η επιτάχυνση του  υπεραυτοκινήτου είναι τρομακτική και ατελείωτη ενώ τα φρένα είναι απίστευτα αποτελεσματικά και συμμετοχικά στην γρήγορη οδήγηση. Οι κλίσεις στις στροφές είναι και εδώ, όπως και στην Porsche, μηδενικές και τα όρια του αυτοκίνητου πολύ μεγαλύτερα από οποιουδήποτε οδηγού. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ