Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

C4 Cactus

Πρακτικός ο χώρος αποσκευών του C4 Cactus.

C3 Aircross

Citroen C4 Cactus ή C3 Aircross;

Διαβάστηκε από 49485 αναγνώστες - 5/9/2018

Γαλλική επέλαση από δύο νέα μοντέλα που ήρθαν και έφεραν αρκετές ανακατατάξεις στην αγορά. Θα επικεντρωθούμε σε μία ενδοοικογενειακή μάχη ευρυχωρίας, για να δούμε ποιο από τα δύο μεταφέρει πιο άνετα και επιβάτες.

Από την μία μεριά του ρινγκ έχουμε το C3 Aircross στην έκδοση Feel με τον 1.2 κινητήρα στα 17.460 ευρώ. Στην άλλη γωνία το καινούργιο C4 Cactus στα 16.490 ευρώ στην έκδοση Live με τον ίδιο κινητήρα. Ποιο καταφέρνει να πάρει τα ηνία σε μία χώρο-ταξική μάχη; 

Διαστάσεις αυτοκινήτου: 25 χλστ. πιο μακρύ το C4, παίρνει κεφάλι στο πλάτος το C3 Aircross
Και τα δύο μοντέλα έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και διαστάσεις που τα κάνουν να μην περνάνε απαρατήρητα. Ξεχάστε τις ήπιες στυλιστικές γραμμές της Citroen, καθώς τα πράγματα αγρίεψαν. Κάνοντας τις μετρήσεις τώρα, στα 25 χλστ. μετριέται η διαφορά στο μήκος αμαξώματος υπέρ του Cactus, με τα πράγματα να αντιστρέφονται στο πλάτος. Εκεί το Aircross μπορεί να περηφανεύεται για 36 χλστ. περισσότερο φάρδος. Τα πράγματα είναι αμφίρροπα στις εξωτερικές διαστάσεις και οι αντιθέσεις θα συνεχιστούνε και στις εσωτερικές.

Χώροι επιβατών: Μπερδεμένα τα πράγματα. Πάει για ισοπαλία
Επειδή διακοπές χωρίς παρέα δεν έχι νόημα κανένα, μετρήσαμε τους χώρους επιβατών και στα δύο αυτοκίνητα, με το μοντέλο μέτρησης να είναι ύψους 1.75 και βάρους 75 κιλών. Έτσι λοιπόν ενώ το εσωτερικό πλάτος είναι κατά 21 χλστ. πιο μεγάλο στο Cactus, οι χώροι για γόνατα και κεφάλια πίσω επιβατών πάνε με αρκετή διαφορά στο Aircross. Πιο συγκεκριμένα 3.4 εκ. περισσότερο χώρο για τους υψηλούς επιβάτες, και 3.2 εκ. για τα γόνατα αυτών. Ναι καλά διαβάσατε, ενώ μήκος και εσωτερικό πλάτος ανήκουν στο C4, τα υπόλοιπα έχουν κερδηθεί από το C3.

Εξοπλισμός: Το C4 παίρνει το αίμα του πίσω
Συγκρίνοντας τον εξοπλισμό των δύο μοντέλων βρίσκουμε επί τω πλείστο κοινά σημεία όπως τροχούς 16 ιντσών, οθόνη αφής 7 ιντσών, συστήματα σύνδεσης και θύρες για κάθε συνδεσιμότητα. Το C4 Cactus βέβαια ξεχωρίζει άρδην χάρη στην aνάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, hill assist, πίσω φώτα τεχνολογίας 3D LED αλλά και ABS με EBD και Brake Assist. Η αλήθεια είναι πως εφόσον το συγκριτικό στοχεύει στην ευρυχωρία, άρα και άνεση, η νέα ανάρτηση του C4 Cactus, μπορεί και παρέχει πραγματικά μοναδικά επίπεδα άνεσης σε όλους τους επιβαίνοντες.

Χώρος αποσκευών: 52 λτ. περισσότερος χώρος στο C3 Aircross
Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της βάρη. Για τα μεταφορικά δεν βοηθά κανένα αυτοκίνητο, για τα πρακτικά όμως ο σύμμαχος που μάλλον θα σας λύσει τα χέρια, είναι το crossover C3 Aircross. Στα 410 λτ. κατέχει από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία και απειλεί αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Το C4 Cactus βέβαια δεν απέχει πολύ στα 358 λτ. με πολύ καλό σχήμα και χαμηλό κατώφλι.


 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ